Wednesday, July 1, 2020

Mulberry




disebabkan tiap hari aku keluar kerja
pasti akan lalu  pokok mulberry ni
ditanam diluar gate
kat tiang lampu
ngam2 masa buka pintu kereta
akan lalu bawah pokok ni
so if petang2
balik dari kerja past buka gate
aku suka belek2 pokok ni
memana dah kehitaman
ngap ngap ngap ke mulut
masam2 manis



















makin dipangkas dahan nya
makin galak buah nya
jarang dituai
biar camtu saja
sebab takda yang suka makan sangat
aku suka lah sebiji dua saja
mungkin boleh try buat jem kan
jem mulberry
emm sound good
esok2 aku ambik








zzzyyy






14 comments:

  1. Blm pernah merasa buah tok ☺️

    Jemput join giveaway ya ☺️

    https://ejulz.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang aja mau idup pokok tok ejulz. spesis cdak strawberry juak tang kecik. ok kelak kamek join GA

      Delete
  2. ishhhh nyampah tau, nape pokok aku je yang merajuk tak mo hidup tumbuh berbuah dengan banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheee. belum masa kot. dolok pokok kat rmh aku sebatang je, skrg dah banyak dah

      Delete
  3. banyak buahnya. kami kalau bernasib baik, time g umah kawan mak kami, memang ada petik kat tanaman dia depan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, if warna dah kehitaman baru masak, ada lah manis2 sikit. yg ni luar rmh suka bebuah, lebat2

      Delete
  4. Dulu-dulu adalah makan buah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. manis juga if yg dah bertukar warna kehitaman tu kan

      Delete
  5. Wak pun tak suka buah ni walau pun tahu banyak khasiatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak kan wak. yg ni selalu jiran ambik ataupun burung yg makan.

      Delete
  6. never seen the real fruit before. it looks kinda weird to me haha. but jam? yummm macam sedap =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. strawberry family but it just a lil finger size
      weekend nak try buat jam

      Delete
  7. Teringat lagu didi and friends ehe

    ReplyDelete
  8. pusing2 pokok mulberry pada awal pagi 😜

    ReplyDelete

tq, peace :)