Monday, July 13, 2020

Sabtu Kita




assalamualaikum
happy monday semua

entry throwback
kisah hari sabtu
nah dah nak start berambu ramba ek
RMCO masih lagi weh
tapi tu lah
mak apak dan dak ava
lama dah tak makan kat luar
so kita keluar makan hari sabtu saja
since last week

memang plan nak makan tempat yg sama
kedai yg ada jual chicken siaw pau
tapi org agak ramai
so cancel 
tapau je tuk dia
pastu pergi tempat faberet mami lak




milo dino tuk dak ava
teh o peng logan tuk aku
teh C special tuk mak dan apak





tempat camni

dak ava memang tak reti makan lah
so dia makan lah pau dia
aku gembira dengan mee jawa daging ayam
puas hati!
lama dah teringin
masa MCO ketat dulu
ada lah sekali tapau
tapi tak se best dine in






mee pok special untuk mak
super sedap
minggu ni aku dah mkn mee kolok
so cukup lah sekali seminggu




mee goreng seafood tuk apak
dia kata rasa kureng
tak cam yg selalu dia makan
emmm
yang selalu dia makan tu
mee kolok goreng
mana nak sama
selalu lain yg di mau
lain pula yg diminta
😫😫😫




pastu kita shopping seafood 
ikan
sotong
udang

cadangnya nak ke DIY dulu
sekali dak ava tak dibenarkan masuk
cancel je


sebelum balik 
ajak diorg lunch dulu
masa tu jam dah almost 4
tadi breakfast nya jam 11pm

so pergi makan nasi kerabu kegemaran
bersama ayam berempah
nasi kali ni agak keras
so kuah lah banyak2
lancar je masuk mulut
😘😘😘





zzzyy

6 comments:

  1. suka nasi kerabu..sini payah nak dapat nasi kerabu

    ReplyDelete
  2. ish3 semua makanan sedap... segala mee yang ko tayang tu alahai sedapnya

    ReplyDelete
  3. Tu la, budak2 mesti taknak makan apa yang kita nak makan sangat kat kedai kan haha

    ReplyDelete
  4. sedapnya semua food ni.. kami sejak PKP takde makan kat kedai lagi, sehinggala last week g holiday kat janda baik, kami g breakfast kat kedai.

    ReplyDelete
  5. "Bismillah, ar-Rahman, ar-Raheem".

    Firma: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mel: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firma: CREDIT FINANCIAL GROUP Dari meja dan pejabat ini CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini menjanjikan menjadi tahun lebih banyak wang dalam akaun bank anda, ini kerana kami menguruskan CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang mempunyai keperluan kewangan yang besar tahun ini untuk memulakan satu atau dua perniagaan bahkan untuk mengubahsuai kediaman mereka juga untuk menghidupkan semula perniagaan mereka dan jangan takut dengan pemasangan bulanan anda kerana kami mempunyai pakej khas untuk mempersiapkan anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana melaburkan wang anda dengan sumber yang sangat tinggi. perniagaan jadi jangan hanya duduk di sana dan kemudian biarkan orang lain maju secara kewangan katakan tidak kepada kemiskinan tahun ini katakan tidak untuk hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang boleh membawa kemasyhuran Tuhan tidak mengharapkan kita menjadi miskin daripada kita menjadi bijak dalam menjana wang dan kemudian melaburkan wang dalam perniagaan yang sangat menguntungkan jadi melalui ini kami berada di sini untuk memberi pinjaman kepada anda kerana CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang anda cari anda boleh menghubungi kami melalui maklumat hubungan di bawah

    E-mel: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

tq, peace :)