Tuesday, July 14, 2020

Miri Central park



Welcome to Miri Central Park






kejadian sabtu lalu
sian tengok dak ava
cam tension je lelama duk rumah
so bawa lah dia jejalan




mula ingatkan taman biasa je
sekali datang 
ehh bestnya
setiap hari pergi balik keja 
aku lalu tempat ni
tapi cam takda pa2 pun
dekat je pun dari opis aku

ada open space yang besar





taman dipinggiran pantai
aku tak habis2 melopong
tambah lagi bila masuk lebih dalam
ada jogging track







pastu kiri kanan 
dipenuhi dengan bunga2
dan pokok renek yang menarik
aku busy tangkap gambar 
sambil tu jalan2 keluarkan peluh

antara bunga2 kecil
testing guna camera super micro



not bad juga Huawei Nova 5T
dah lebih setengah tahun guna
tak pernah try
hahahahaaa..





so ni bila guna camera biasa cam tak cantik je
so aku try super micro tu
cantik





banyak bunga yang cantik2
aku leka je tengok alam sekitar






pokok2 pun banyak yang unik
terutama daun nya




koleksi bunga raya







pokok ni pula
sangat menarik perhatian
dengan daun yang rimbun
pudar keputihan
seolah2 kena salji




antara bunga2 lain





bila dah letih berjalan
boleh duduk kat batu ditebingan pantai
sambil menikmati sunset








tapi hari tu tak sempat nak sunset
dah balik
ada urgent matter kena attend

nanti aku joging kat sini
sorg2 pun boleh
kawasan nya ramai org

sabtu aritu
ada cam persatuan dog owner
diorag berkumpul bawa anjing kat padang tu
ava dari jauh gelak tengok
ada puppy yg very playful
jatuh ke dalam tangkungan air kat padang tu
kebetulan malam sebelumnya hujan lebat
so adalah certain padang tu
menangkung air


zzzyy


10 comments:

  1. cantik nya wei.... bestnya ada park yang dekat pantai dekat lak dengan opis mesti selalu boleh jalan-jalan kan...
    bukan main cantiklah gambar yang micro tu, waaaa terpesona aku nengok gambar bunga dari dekat tu... cantik sangat semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku first time pergi weh 😁😁 memang cantik tempat ni, masih hijau dan joging/walking sambil menikmat udara pantai. walking distance je dari office

      bunga2 pelbagai ada, tu lah tanpa sengaja aku testing super micro camera. cantik lak hasilnya

      Delete
  2. Luas jugak taman tu. Banyak tempat nak bergambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. luas jannah, taman kat pinggir pantai. udara masih segar

      Delete
  3. Canteknya.. bunga2 kat sana nampak cantek. seronok sesekali keluar berjalan. StaySafe TakeCare

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sis, lapang je fikiran dan mata tengok tempat ni, so far sekarang belum ramai sgt yang tau tempat ni. diorg ingatkan tempat joging cam yang tepi main road tu je, sebab kwsn belum di gazzette. tunggu building majlis bandaraya siap kot

      Delete
  4. cantiknya pantai view tu. bersih dan kawasan pun luas kan. seronok datang dengan family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah luas sis cuma kat sini pantainya ditembok, if air pasang, takda pantai tapi ada yang dekat rumah saya baru boleh free bermain/mandi pantai. selalu gak antar anak mandi ataupun sekadar bermain dgn ombak

      Delete

tq, peace :)