kisah ahad
semua berlaku tanpa di plan
malam sabtu cousin call
suruh esoknya balik kampung
sebab ada YB nak datang
so aku nak diguna tuk memasak
sebab YB is muslim
seawal 6.15am ahad
dah keluar dari rumah
tuk ke long house
ambik masa dalam sejam je
datang sana terus masak
menu pun jenis yang tak perlu dimasak sgt
ayam dan ikan sultan
kita pansuh dalam buluh
super super yummy!!!
yang aku masak udang galah je
dan sup terung asam bersama salai ikan
menu semua super yummy!
antar orang yg terlibat sepenuhnya
masak, mengemas, prepare
tak sah if takda photo lucu
ketibaan YB
social distancing tetap di buat
semua kena tembak di dahi
hand sanitizer disediakan
dan diberi face mask
tapi takpa sebab ruang ruai besar
antara menu yang sempat disnap
ayam pansuh dengan daun ubi kayu
harum, lembut
soooo yummy
ikan sultan juga turut dipansuh dalam buluh
campur dengan umbut kantan
pun super yummy
terus habaq kat mak
weekend nanti kita buat ek
🤣😝
alhamdulilah program berjalan dengan lancar
ramai puji masakan kita sedap
dan cukup tuk semua
bravo tuk semua yang terlibat
all hardwork are worthy
sebab outcome as good as how it should be
zzzyy
wahhhh !! ayam pansuh ngn ubi kayu, nampak sedap tapi i tak pernah try.. hopefully can try one day
ReplyDeleteNyaman ku nangga makan ya semua :D
ReplyDeletewahhh tahniah wei, caya lah... ko memang boleh jadi chef lepas pencen kerja bank wei
ReplyDeletenang boleh tahan tukang masak tok :)
ReplyDeleteTahniah! Terpilih jadi chef utk YB!
ReplyDeleteTeringin makan pansuh manuk dan ikan sultan. Harap-harap menjadilah plan nak jelajah sarawak tahun-tahun akan datang ni. Bolehlah cari mee kolok dan kek lapis.