Monday, January 11, 2021

Family Dinner_New Year Eve

for the new few days
bertabahlah korang baca cerita throwback aku
kan aku agak lama tak update yg terkini

sebab
aku dirundung keletihan
keja kat office banyak
lagipun hujung tahun
ramai org cuti
so banyak kena cover
bila balik rumah memang dah flat lah

masak memasak memang takda nya lah
balik keja bawa family pii makan kat luar
kekadang sampai kul 8-9pm baru sampai rumah lagi
mandi, rehat2
terus zzzz..
begitu lah aktiviti aku lately
sebab tu lah blog tak ter update

ok ni throwback cerita new year eve
berbekal kan hujan renyai2
aku balik rumah
jemput family
pastu pergi lagi

nasib baik tengahari
dan hari sebelum nya
aku makan kat cafe selang 2 block je dari office
tho bukan first time ke sini
tapi somehow
baru kali ni aku perasaan
cafe ni sangat comel
the best thing is
semua yang ada kat menu
kita order semua ada
jangan cam cafe kecil camni
biasanya menu wow2
but bila order semua dah abis or not available
hakak is stress tau if camtu
no prebet!!


Golden Jade Cafe
suasana yang tenang
tak crowded
deco dinding sangat comel

 



decoration siling pun cantik
bunga2 kain di hiasi lampu liplap
ada mezzanine floor
[office kita, mezzanine ni kita buat
Red Carpet Banking]

]


so ni keluarga kecil aku
adik on and off ada
biasa kat offshore

gambar2 terakhir 2020



budak ni akan membesar cepat
simpan sini gambar umur 10 thn
tahun 2020 tahun penuh cabaran
bagi budak2 sekolah
kebanyakkan masa duk di rumah
dan belajar online
ada yang ok ada yang tak ok
bagi aku yang keja
memang agak payah lah
balik rumah dok jadi rimau je
if semua homework belum dibuat
lagi besar ngauman rimau

but alhamdulilah
2nd stage of online class
dia dah reti malu
sebab if dah siap, kena bagi list kat cikgu kelas
dia malu if jadi org yang last hantar
hah! tau takpa


adik bongsu dan apak



one for the album!
goodbye 2020
hello 2021



naaahh kite ended tahun 2020 dengan teh
faberet aku roasted onglong tea


f



brush out all the negative
with ginseng mushroom soup
pahit2 but i like


with chicken mushroom soup too
all time faberet
jarang aku menolak ni




golden jade signature fried rice
mulanya dak ava hanya testing adik punya
then nak lagi
order another plate for her
nampak sikit tapi kan pinggan tu tgh2 nya dalam
memang big portion lah nasi tu




menu apak is makerel fish
dengan cara masakan dorang tersendiri
sangat sedap kat tekak aku
love the vege salad too


deep fry mushroom
sedap dikunyah panas2




deep fried squid
biasa je
takda wow tapi eatable
cuma sama cam kat tempat2 lain



ni pula lunch terakhir aku bagi 2020


side order ayam goreng



cabonara cheese
juga sedap
lagi sedap sebab pas makan nya
aku minum roasted onglong tea
hilang rasa cheesy kat lidah




oklah begitu lah cerita new year eve aku
takda fancy2 cooking
dah no idea nak masak apa pun
lagipun chef keja arini
so kita adik beradik
memasing dengan family memasing
midnite baru buat video call 
greet each other happy new year




zzzyy




2 comments:

tq, peace :)