Thursday, January 14, 2021

Petua Memasak_Cili Kisar Tahan Lama


 

12 comments:

  1. mmg akan buat mcm ni kalo kisar cili

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. saya selalu kisar on the spot sebelum memasak

      Delete
  2. Kalau aku tak tumis bahan2 yg aku blend mcm bawang memang blend dgn minyak...lg tahan lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooohh.. yg ni aku share je tapi aku tak buat sebab jarang masak guna sos cili ni, if nak pedas biasa guna cili hidup je

      Delete
  3. yes... cili kisar ni always ada dlm peti sejuk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowhh rupanya ramai yang buat camni ek kecuali saya. saya masak tak guna cili kisar sgt, selalu guna cili hidup je

      Delete
  4. ha kisar ngan minyak tu slalu je buat tapi yg part kena masak dl b4 simpan lam peti ais mmg x buat,.. lps kisar terus simpan ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya lagi tak buat camtu, kisar masa nak pakai je, lgpun jrg masak dgn cili kering ni

      Delete
  5. huhu sis beli saja cili kisar. ngeee.. Hari ni last day untuk join GA http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html kot ada rezeki, mehla join! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa... yg beli ni saya selalu buat. alamak tak sempat join.anyway good luck tuk semua sis

      Delete

tq, peace :)