Wednesday, August 31, 2011




Hari raya pertama
anak dara aku guna baju kurung
pergi visiting
ala pergi rumah cik Ani je pun
pagi SIL dan kawan datang beraya di rumah
petangnya lak aku beraya ke rumah ani
lepas tu takda pergi mana2 beraya lagi pun
sebab ava dah peng dan demam



ni dia since semalam asyik nangis je
tadi adalah dalam 3 jam straight dia nangis
tak dapat nak makan
even minum air pun takmau
mungkin sebab sakit gusi
terliur2 sampai baju pun basah

by 4pm tadi bawa dia ke Columbia Asia
ada ulser sikit dalam mulut tapi belum menjadi sangat
no wonder lah dia taknak makan
lepas di beri ubat
terus dia tidur

ni sekarang dah agak ok
dah bermain dia
cuma masih manja
nak didukung saja

k lah
dah nak tidur sangat ni
semalam tak tidur sangat
sakit badan semua

zzzyy

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya




Selamat Hari Raya Kepada Semua
Ampun dan maaf dipinta
jika ada terkasar kata
tersilap bahasa

dan.......
Semoga bergembira sentiasa
selamat bercuti

zzzyy

Saturday, August 27, 2011

eehh dah nak raya ek
tadi pergi pasar ramadhan
ramai yang last day berjual
ada yang nak balik kampung
ada yang nak buat persediaan raya

semalam pergi supermarket
mak aiii berpusu2 orang
especially rack jual ingredient
tuk buay cake/biscuit
memasing bawa kertas receipe
or even bawa buku sekali

aku yang nak cari inti popia
last2 hanya beli kulit popia
tak jumpa2 mana orang letak
or memang semua dah abis

dan.....
tadi on the way balik rumah
melepasi lah rumah2 yang celebrate raya
masing2 pasang lampu raya
colourful lip lap lip lap

teringat masa kecik2 dulu
perumahan tempat aku tinggal
berdekatan dengan kawasan perkampungan
dan juga shell quarters
if car drive tu kepala tengok sana sini
seronok tengok lampu berwarna warni
meskipun warna warni dulu
takda lah secanggih sekarang ni

dulu mostly hanya hari raya je
yang guna lampu liplap tu semua
tapi sekarang
tahun baru cina
christmas day
deepavali
apa2 jua perayaan
ramai yang akan pasang lampu tu
kan kita satu Malaysia :)

zzzyy
malam check in kat Columbia asia hospital
temankan SIL yang operation semalam
operate membuang appendic

bawa tilam kecik ava
bawa selimut
bawa sleeping bag bapak
bawa bantal guling kecik

hampar sleeping bag atas lantai
then tidur atas tilam ava
berselimut peluk bantal
tapi tak juga nak tidur sangat
asyik bangun2 je

by 6am dah balik rumah
tengok colleagues2 SIL
jaga dia dengan baik
so tak perlu risau

sampai di rumah terus masak bubur ava
ingatkan nak tidur tapi tak gak nak lena
bila bubur dah masak
barang2 di dapur dah dikemas
air panas dah masak
terus duduk ngetop depan PC

tak lama pastu ava bangun
terus nak melekat je
main dengan dia
seronok kacau dia sekarang
ada response
gelak2
suara besar2
tepuk2 tangan

zzzyy

Friday, August 26, 2011

Anang Belaya

Anang Belaya

=

Jangan Bergaduh

=

Don't Fight

zzzyy

Thursday, August 25, 2011

tup tap tup tap
dah 25 hari bulan ramadhan ya
tak terasa masa berlalu
another 4 or 5 days lagi akan raya
camna semua dah prepare
kuih brapa jenis?
baju berapa pasang?
*wink2* kat makcik Bidah
waser2 aku boleh dapat duit raya ke??
"_"

aku tahun ni puasanya sangat2 kureng
deman+period then puasa seminggu
dan sekarang sakit lagi
batuk yang cam nak saja garu2 dalam tekak
dah tu kahaknya pula terasa lah tebal
tapi takleh keluar
aarrgghh!!! tension!!!

tah kenapa lately antibodi sangat tak kuat
adakah kerana
tempat duduk aku di office
aircond menuju betul2 atas kepala
sebab ada seorang customer tu pernah bagitau
tak elok tau ekon terletak camtu
mudah dapat sakit
coii!! coii!!
mulut masin
ataupun adakah kerana.......................
..........dah sunset industry!!!!!
oohh tidak!!!!

hari kedua puasa
aku dan ani sama2 tak boleh nak puasa
batuk teruk kebetulan sama2 dah ambik 2 hari MC
walaupun boleh makan
tapi takkan nak makan kat public kan
so jejalan lah kat supermarket
tengok barang2 makanan
bila masuk je dalam kereta
ani kata... ok aku rasa nak minum lah
teringin nak minum air gas hijau
aku ada beli ni
air nyiur dan air gas hijau

so cari lah port yang bukan orang lalu lalang
cari2 parking lot
hah jumpa!
parking yang depannya bunga agak terselindung
lepas tu cermin kereta tutup dengan sunsheild

sekali ani ambik
huh!!!! air gas hijau sebotol besar!!!!!
dan buka setin kerang panggang!!!!!
aku melopong tak sangka tu menu yang ani beli
hahahaaa!!!!
ani ni memang ada2 aja
nom! nom! nom!! makan dalam kereta
nasib takda yang mengintai
tapi ya lah bukan makan kat public pun
dalam kereta yang ditutup cermin

then another time gak aku dan ani makan
kali ni makan bun
dengan air gas merah lak
yang kelakarnya
lidah mulut ani semua merah!!
ani gelabah
hoh!! dia nak jumpa customer nanti
kan ketara tak puasa
nasib dapat lap dengan tisu
if tidak, sure terpaksa cancel appointment

dan satu kisah lagi
yang ni time aku muda2 dulu
dulu office tengah tahun dan hujung tahun
akan buka tuk customer setengah hari je
yang setengah hari tu lak
tuk kami buat accounting semua
since memasing buat accouting memasing
so takda lah lama sampai setengah hari kan
kebetulan masa tu bulan ramadhan
aku, ani and another kawan
pergi lah pasar ramadhan
banyak ooooohhh yang nak dibeli

pastu makan dalam kereta gak
after settle baru keluar dari kereta
sekali tengok......
hah!!!!! kita parking depan majlis islam!!!
nasib tak tertangkap
kang tak pasal2 boleh jadi kes pertama yang masuk newspaper

k lah eh
nak tidur dah
goodnite semua

zzzyy

Wednesday, August 24, 2011

History Mystery


Abraham Lincoln


John F. Kennedy



Abraham Lincoln was elected to Congress in 1846
John F. Kennedy was elected to Congress in 1946

Abraham Lincoln was elected President in 1860
John F. Kennedy was elected President in 1960

Both are particularly concerned with civil rights
Both wives lost their children while living in the
White House

Both Presidents were shot on a Friday
Both Presidents were shot in the head

Now it gets really weird

Lincoln's secretary was named Kennedy
Kennedy's secretary was named Lincoln

Both were assassinated by Southerners
Both were succeeded by Southerners named Johnson

Andrew John, who succeeded Lincoln,
was born in 1808
Lyndon Johnson, who succeeded Kennedy,
was born in 1908

John Wilkes Booth, who assassinated Lincoln,
was born in 1839
Lee Harvey Oswald, who assassinated Kennedy,
was born in 1939

John Wilkes Booth



Lee Harvey Oswald



Both assassins were known by their three names
Both names are composed of fifteen letters

Now hang on your seat

Lincoln was shot at the theatre named 'Ford'
Kennedy was shot in a car colled 'Lincoln'
made by 'Ford'

Lincoln was shot in a theatre and his assassin
ran and hid in a warehouse
Kennedy was shot from a warehouse and his
assassin ran and hid in a theatre

Booth and Oswald were assasinated before their trials

zzzyy

Monday, August 22, 2011

pertama datang di rumah terus masak
menu hari ni
udang digoreng dengan butter
dan kerang panggang dalam tin
dicampur limau dan bawang
yummy!!!!



again, ava dan yang lelain masih cek in kat rumah SIL
nak online tapi berukben dah kena banned lak
adeehh!!! lupa nak bayar
nak tunggu esok tapi banyak makanan
dan sayur2an kat kebun di FB dah masak/boleh dituai

nafsu nak online menguasai segala
so after sungkei (berbuka posa) dan mandi
terus pecut ke town
sampai kat celcom kiosk
alamakk!!!!!!!
camna nak bayar ek??
no acc dan no tel berukben kat phone dah terdelete

cari2 resit bayaran yang lalu takda lak
kenapa lak takda
biasanya berlambak2 laci kereta
call adik tanya no berukben tu
dia pun lupa
call bestfriend sila tanya dia dapat online tak
suruh msk ebanking aku
kat sana ada no acc
tapi dia tak dapat online lak

fikir2 if balik rumah tanpa bayar
sia2 lah aku turun town
tujuan utama memang nak bayar berukben pun
last2 terfikir kenapa tak call celcom ek
tapi line tipon aku maxis
aiyaakkk!!!! problem lagi
ehh... suruh adik call lorr
afterall berukben tu kan atas nama dia
apa da aku bengap sangat
tak terfikir
Cihhh!!! cihh!! cihh!!!

time nak bayar
satu masalah lagi timbul
mana lak aku letak credit card hah?
tadi kan ada
adakah tercicir ketika aku pergi kedai tadi??
jantung dah berdegup kencang
nervous plus marah dengan sikap clumpsy sendiri
kang kad ni hilang
tak pasal2 terbang $50 begitu saja tuk replacement

calm down!! calm down!!!
aku bangkit dari kerusi
hah!!!! kat kerusi driving tu
kus semangat nasib baik tak patah
dah lah buntut cam gajah
if patah satu masalah lagi timbul
coiii!! coii!!

time guna kiosk tu lagi satu masalah
pertama kali tak berjaya
tah pa jadah tak dapat process
then try lagi
jari terlalu besar
tekan butang sebarangan
batal lagi
kali ke 3 baru successful!!!!
alahaiii susah bebenoo nak bayar berukben ni
leh buat aku rasa cam seolah2 beruk lak

sampai kat rumah
dpt msg dari berukben kata line dah aktif
tapi awat takleh connect???
aarrhhh tensen2!!!!!
biasa after setengah jam dah boleh pun guna
aiyakkkkk!!!
lama lepas tu baru lah dapat
caiit!!!

ngantuk dah ah ni
sampai sakit rahang asyik nguap
dah ler gusi dan pangkal lidah sakit
kepanasan lah tu
nak nak pekena air badak!

goodnit alls

zzzyy

Sunday, August 21, 2011



wow!!! tengah hujan lebat
actually since petang tadi
pagi memang panas terik
then around 2pm gitu start mendung
dan berangin2 serta hujan
tapi sekejap je

then petang cam ok je cuaca
aku around 7pm pergi rumah SIL
menjenguk Ava yang pasti excited tengok
tadinya dia minta puji ngan aku
melompat2 sambil menjerit kegembiraan
perkara baru dia buat

hari ni banyak dia belajar
flying kiss
gembira sambil angkat kedua belah tangan
dan sambil2 tu tengah training nak berjalan
dah reti bjalan berpegang kat sofa
expecting by next month dia dah pandai berjalan

adeh yang boring masa hujan lebat ni
siaran astro confirm takda
nasib ada radio kecik mak
tu ler yang aku dengar memenuhi setiap ruang
sambil tu minum air cap badak
tekak aku dah start sakit lagi
sistem badan dah tak kuat
sikit je panas lebih terus ada effect
adakah itu tanda2 nya...
sudah...................
sunset industry!!!!!!!!!!!!

zzzyy


hari ni kerja rumahnya ringan sikit
mencuci bedsheet pillow case semua
lap habuk2 atas TV rack
membersihkan dapur
simpan susun semua pinggan mangkuk
cleaning the diswasher
soaked with hot water to prevent it getting clog
tiap2 minggu mesti buat
pastu menyental patio
berus itu ini
yes settled!!!!!!
house looked/felt cleaner!!!
tapi...............

jangan tertipu
banyak lagi kerja2 rumah yang perlu dibuat
curtain belum bercuci
net nyamuk belum cuci
cermin belum cuci
empty container belum bersusun
tapi aku dah tak larat

if tak puasa, sure boleh go head saja
tapi ni.... tekak dah sakit n dry
bangun pagi tadi dah terbatuk2
batuk yang rasa cam susah nak keluar tu
tapi gatalnya mak aiii
rasa cam nak garu2 je
cam iklan gula2 batu fisherman friend



semalam aku post kat status
something about, kenapa kerja rumah
tak pernah habis2
a girlfriend whose is housewife reply
tell me that y we should envy housewife
ahahaa........ :)
yes! aku memang admired housewife

bangun awal pagi
readykan breakfast
siapkan anak2 dan suami
(ini kes suami turun kerja sendiri)
then hantar anak ke sekolah
mostly start between 7-8.30am
at the same time beli grocery
tuk lunch and dinner

some might beli groceries weekend je
some could be daily or 2 3 times a week
depend then living style family tu
yang nak makan fresh2
so kena lah selalu marketing

after marketing sayur daging ikan semua
rushing home to cook for lunch
then ambik anak lagi
balik rumah ready anak makan semua
then mostly anak pergi aktiviti sekolah
hantar lagi
about 4 jemput lagi
then ready for dinner
after dinner hantar anak tuition
at 9 jemput anak dari tuition

huh!!! pack kan
tu hanya basic housewife do
some even worst
banyak sangat kerja perlu di buat di rumah

i can't imagine if i was, housewife
if rasakan seperti feeling sekarang
memang tak larat lah
aku lebih rela bekerja dari jadi housewife
seperti aku sekarang
cuma aku mesti kena pastikan
rumah always in order
meskipun takda lah kemas sangat
sekurang2nya all the daily housework done

fridge mesti sentiasa bersih
air masak baik panas or tuk minum
mesti sentiasa ada
dishwasher mesti sentiasa bersih
tak boleh ada pinggan mangkuk
yang dibiar tak bercuci

toilet must always clean!!!!
tak boleh ada yang kuning2 or hitam2 tu
if aku tengok sure tension dan nak jadi harimau
ya lah dah nama nya toilet kan
tempat membuat hajat
yang dianggap kotor
so since benda tu dah kotor
tempat membuangnya mesti dipastikan bersih kan
takkanlah since benda tu kotor
tempat membuangnya pun kotor
ooohhh tidaaaaaak!!!!!!!
boleh jantungan

k stop dulu aku dah pening2 ni
nak baring2 tengok CSI Miami

zzzyy

Saturday, August 20, 2011

bangun tidur kul 9am!
fuh!! best2!
ava dan yang lelain masih cek in kat rumah SIL

pertama,
memesin kain baju towel semua
sampai lap2 kaki pun aku cuci
relax, main games kat FB
mop rumah dan kemas2 sikit
relax lagi, main games kat FB

cuci toilet n bilik mand
sakit main air time puasa2 ni
betul2 menguji keimanan
relax lagi, main games FB
vacum rumah
berpeluh2

sudah!! enough!!
dah tak larat ni
actually tadi malas
nak buat kerja2 rumah sebab
rumah memang takda ler kotor sangat
tapi since takda yang menganggu
takda yang merengek minta manja minta sayang
terus bersihkan rumah meskipun berpuasa
lagipun aku fikir
takkan tak boleh buat kerja masa puasa kan

tapi yang paling menguji
ketika menyental dinding2 lantai2 bilik mandi
tercunggap2
mata berpinar-pinar
tu ler yang buat kerja stop
buat kerja stop
takut flat trus naya je

k lah nak menjenguk ava
lagipun ada panggilan pulau
orang ajak pergi pasar ramadhan

epi weekend

zzzyy

Friday, August 19, 2011

Tu'aa


Tu'aa

=

Kita berdua

=

Both of us

zzzyy

Thursday, August 18, 2011

semangat buat n3 ni
nak show off menu berbuka arini
special tau :)
ada 15mins lagi baru berbuka
hari ni takda orang kat rumah
semua pergi rumah SIL
nanti lepas berbuka baru aku menyusul



antara kuih traditional favourite aku
buah melaka, kosui, begedel dan kuih gelang
sedap2!!!
pendek cerita
apa2 kuih yang diperbuat dari beras pulut
aku suka!!! sangat2 suka!!!



taraaaa!!!!!!!!!!!!!
nasi lemak ayam bungkus!!
hahahaaaa :D
takda specialnya pun
saja je memula n3 tadi kata special

nasi lemak kat kedai nagaliar
yang dah beberapa hari aku ngidam
tapi tak berkesempatan beli
sebab petang masa balik dia dah tutup
tu tadi ajak ani temankan beli

sebenar beberapa hari gak dah nak beli
tapi lupa
bila ingat dah abis masa lunch break lak
ani asyik kata tak sedap, tak sedap
aku cam geram gak

tadi ajak dia hantarkan beli gak
dia masih kata tak sedap
terus kena lecture
time2 puasa camni bukan tentang sedap or tak
tapi keinginan
selagi tu tak makan selagi tu teringin
lain lah if masa bulan biasa
tak dapat makan yang ini
banyak lagi boleh makan bebila masa
bagi menghapuskan rasa teringin

sebenar nasi lemak ni sedap
mula2 berniaga dulu
tokay dia sanggup hantar dari office ke office
almost tiap hari sabtu (masa tu masih kerja sabtu)
kita orang akan call, order
tapi since dah buka kedai dia tak hantar lagi
if nak makan gak mesti ke kedai dia tu

dan since dah berkedai gak
portion nasi dan ayam dia berkurangan
harga menaik
tu ler yang ani kata tak sedap

opss!! k ek, nak berbuka dah
selamat berbuka puasa semua

eh lupa....
diakhiri dengan



gambar hari pertama anak dara aku
mampu berdiri tanpa dipegang
meskipun hanya dalam beberapa minits saja
ignore kan gambar yang gelap
sebab tergesa-gesa

so..............
gladly to annouce 17-Aug-2011
setelah 9 bulan 17 hari
my lil Ava dah pandai berdiri sendiri
langkah seterus untuk berjalan ditunggui

tata...

zzzyy

Wednesday, August 17, 2011

N3 takda idea

huks alosss..
lately takda idea nak update blog
lepas berbuka lelah lak
kepala kosong takda idea
tambah melayan ava
yang dah reti merangka sana sini
kena extra jaga
tadi accident kepala kena besi handle cupboard
makin berbekas lah muka anak ku itu

well, by this age
memang tak sah if takda accident sana sini
if main dengan mainan pun
cepat boring
buat menyemakkan rumah yang kecil je

emm apa lagi nak cerita ek
aku dah kekering idea n hoh
kering idea
sebab hari2 tengok channel 618, baby TV!!!

zzzyy

Monday, August 15, 2011


Good morning!
monday.............
jeng jejeng jejeng....
sure ramai muka monyok
terutama bangun tidur :)
takpa relax2 bawa bertenang
tarik nafas panjang2
make sure gosok gigi
then mandi pakai baju lawa
smart2 wangi2
sure bersemangat tuk hadapi monday

tapi hakikatnya sekarang aku belum buat semua
masih ngadap PC sementara tunggu bubur ava masak
sekarang dia dah tak makan bubur dikisar lagi
bagi dia yang biasa tapi mesti masak hingga lembut sesangat
mesti ada daging or ayam
biasa dicampur dengan carrot tapi hari ni pumpkin
dengan seketul kiub daging
sekejap tadi taruh sebutir halis sebesa jari
sebab bau cam tak best je



ni dia wajah kesayangan hamba
tu dah merengek kat bilik nun
dah bangun lah tu
tengok aku sure mengamuk nak angkat
biar lah dia dealing dengan mak dulu
cam bergaduh je bunyi
hahahahaaaa

k nak selamatkan dia
mesti seronok tengok aku
sebab nak minta dukung lah tu
btw, happy monday alls
have a nice day..


zzzyy

Sunday, August 14, 2011

duduk di rumah saja
kat luar cuaca adalah sangat2 panas
rasa2 if dijemur, aku pun boleh kering
taruh garam, so jadilah manusia masin :p
yang bertaik idung masin!!
eeee....... pengotor!
muahahahaaa!!!



ni durian yang rega RM129 semalam
kecik2 kan
makan durian di miri ni
cam makan emas
tah kenapa sangat2 mahal
murah lagi makan imported fruit
very unrasional



ni aktiviti harian Ava
duduk depan PC tengok badak tu nyanyi
tu lah lagu buat dia bergoyang2 joget
tu juga lagu yang dodoikan dia tidur
sekejap tadi baru je tengok badak tu
then mak bawa pergi bilik suruh tidur
kang petang skit nanti ada aktiviti
nak pergi makan sushi
treat by another SIL

k abis idea dah
sebab tengok je durian tu
aku rasa teringin nak makan :(

zzzyy
baby day out!
seawal 9.30am dah gerak menjemput SIL
tujuannya ialah nak menuju ke kedai Home Deco
yang terletak more or less about 25km dari rumah
boleh kata dari hujung dunia ke hujung dunia

sebenarnya dah berjanji dengan Ani juga
berjanji berjumpa di Home Deco
tujuan..................
membeli curtain or kain curtain
hari tu dah pergi sini tapi time lunch break
tak cukup masa, hanya belek2 saja

tah tak pernah2 aku rasa materialistik camni
lepas tengok curtain2 dan kain2 curtain tu
terus teringat-ingat kecantikan curtain disitu
beria-ia rasa nak beli juga
nak beli jugak!
arrgghhh nafsu meronta2
curtain kat rumah masih cantik, putih bersih
tapi dah guna 4 tahun
alasan tuk membeli yang baru?? :)

akhirnya aku beli juga sepasang ready made curtain
tuk ruang tamu
colour black and white
simple saja tapi aku sangat2 suka
curtain bilik2 tidur pun rasa nak tukar juga
tapi aku takda sukat terlebih dahulu
lagipun tailor aku masih busy buat baju raya
so nanti2 lah aku beli

ava lak sangat tak sporting
asyik merengek nak dengan aku saja
nak memilih curtain pun tak best
lebih2 lagi time tengok anak buah ani minum
dia pun sibuk nak minum sama
dalam cuaca yang panas2 tu sempat gak kecoh

heading for Emart tapi bila tengok Md
terus membelok ke sana
SIL kata lama tak makan Md
so singgahlah
dan sempat suapkan ava dengan bubur nasi
hah! baru dia puas
on da way pergi Emart siap nyanyi2 lak dia
ooohh..... rupa nya tadi kelaparan
meskipun dah makan sebelum turun tadi

ketika mak n SIL memilih baju kat one of kedai di Emart
di terlentok tidur atas bahu aku
perut kenyang hati pun senang :)

dalam perjalanan balik
misi mencari durian
jumpa di Boulevard
5 biji RM129!!!!!!
sekilo RM30!!!
huh!! macam beli emas
tapi terpaksa gak melayan nafsu
lama dah teringin begitu juga SIL
mahal pun mahal lah asal puas
and yes..... buah yang sedap
hanya sebiji je kurang manis
dan macam masuk angin

ni malam ava again asyik merengek
suspected gigi dia banyak nak tumbuh
menemani yang 2 biji dah tumbuh tu
tu ler mungkin gusi dia kurang selesa
baru je lepas di beri panadol

k nak tidur dah
malam ni semua tidur depan TV
ditidurkan dalam bilik tadi kerap lagi merengek
so terpaksa berpindah randah lagi
ni ok sebab berpindah around 10pm
biasanya berpindah around 1 2 am!

zzzyy

Friday, August 12, 2011

Berjegau

Berjegau

=

Berjalan/Merayau

=

Walking Around

zzzyy

Wednesday, August 10, 2011

sakit badan!
sakit kepala!!
berhingus!
batuk!
sakit!! sakit!! sakit!!!
aiyoyyoyoooo........
not a good week/month
meskipun sekarang bulan ramadhan
hari baik bulan baik
tapi dari segi kesihatan
aku tak baik sangat2
im flat se flat nya
seperti bola yang takda angin
lepas tu dipijak pijak lagi
aku nak jadi incredible hulk boleh??
incredible hulk merah.......

kerja kat office free jee
hanya seorang officer bersama bos kerja
dibantu oleh mobile officer
luckly semalam another mobile officer datang
if tak, mampus lah officer seorang tu buat semua
kesian dia...
tapi tak dapat nak menolong
sebab tu semua kerja dia
part kitaorang semua dah settle

yang tak adil nya
kenapa 2 orang tu boleh cuti sekali?
kenapa management boleh approved?
office politic!!!
if orang yang dah kena 'm' buat
sure kecoh
bukan kecoh seluruh office
kecoh seluruh lorong tempat office tu!!!

certain department kat office aku getting worst
makin kecoh percaturan organisasinya
diterajui 2 lady boss
yang nak jadi ibu kepada segala ibu
layan anak bawahan seperit budak2 tadika
oohh common!!
ramai yang dah berbelas berpuluh tahun kerja tu

paling sadisnya
diorang nak orang ikut arahan saja
tanpa perlu ada rundingan
is that how teamwork suppose to be?
seperti yang sentiasa di war2 kan
nasib baik aku tak kat dept tu
if tak, sure sentiasa keluar fire

k lah semua
have a nice day yaaa

zzzyy

What Does Love mean



Can you say 'I Love You' any better?
Or.. what do you mean
when you say 'I Love You?
what Loves mean to a 4-8 years
........ is pretty interesting!!!

Slow down to read this
It is so worth it
touching words from the mouth of babes

A group of professional peoples posed this ques
to a group of 4 to 8 year-olds,
'What Does Love Mean?'
the answer....
were broader and deeper
than anyone could have imagined.

Terri - age 4

Love is when my mommy makes coffee
for my daddy and she takes a sip before
giving it to him, to make sure the tastes is OK

Danny - age 7

Love is when you kiss all the time
then when you get tired of kissing
you still want to be together and you talk more
my mommy and daddy are like that
they look gross when they kiss

Emily - age 8

Love is what's in the room with you at Christmas
if you stop opening presents and listen.

Bobby - age 7 (Wow)

if you want to learn a love better,
you should start with a friend who you hate

Nikka - age 6

love is when you tell a guy you like his shirt,
then he wears it everyday

Noelle - age 7

love is like a little old woman and
a little old man
who are still friends even after
they know each other so well

Tommy - age 6

during my piano recital
i was on a stage and I was scared
i looke at all the people watching me
and saw my daddy waving and smiling
he was the only one doing that.
i wasn't scared anymore...

Cindy - age 8

my mommy loves me more than anybody
you don't see anyone else kissing me to sleep at night

Clare - age 6

Love is when mommy sees daddy smelly and sweaty
and still says he is handsomer than Robert Redford!!

Chris - 7

Love is when your puppy licks your face
even after you left him alone all day

Mary Ann - age 4

i know my older sister loves me because
she gives me all her old clothes and has to
go out and buy new ones

Lauren - age 4

when you love somebody, your eyelashes go up
and down and little star come out of you!

Karen - age 7

love is when mommy sees daddy on the toilet
and she doesn't think it's gross

Mark - age 6

you really shouldn't say 'I Love U' unless you mean it
but if you mean it, you should say it a lot
people forget

and the final one - author and lecturer Leo Buscaglia
onces talked about a contest he was asked to judge

The purpose of the contest was to find the most caring child

The winner was a four year old child whose next door
neighbor was an elderly gentleman who had recently
lost his wife.

Upon seeing the man cry
the little boy went into the old gentlemen's yard
climbed onto his lap and just sat there

When his mother asked
what he had said to the neighbor
the little boy said

Nothing, I just helped him cry

The people who make a difference in your life
are not the ones with the most credential,
the most money, or the most awards.
they simply are the ones who care the most..............

zzzyy