Tuesday, November 29, 2011

horay!! horay! horay holiday!!
sangat best if cuti masa org tgh bekerja
so maksudnya masa annual leave lah :)
bangun around 9am
sebab semalam tengok last show twilight 11.30pm
sampai rumah about 1.15pm
terus makan, kebuluran!!

nak online tak dapat lak pula
mungkin sebab after heavy rain
seriously last nite really heavy rain
banjir
jalan kat depan rumah
apa taknya
parit dipenuhi tanah dan boleh ditanam bunga
really terrible drainage system

sekejap tadi hujan lagi
tapi tak lebat
but then now, dah panas terik
cuaca yang sangat tak menentu
susah nak buat planning tuk doing anything
lebih kurang dengan mood aku lately
asyik naik angin je
even me myself wonder why

most of the time aku naik angin
bila kat dapur
cos sangat tak suka
bila nak guna ni, takda
bila nak guna tu, takda
barang letak sepah2
bila nak cepat jadi makin lambat lak
sangat tak suka
sebab each and every second of my time count

and aku jenis yang cam
kat filem sleeping with enemy tu
mesti lekat balik at it on place
bila dah guna sesuatu tu
mesti letak kat mana kau ambik
if tak then aku gelabah
kerja cepat jadi lambat sebab mencari
i hate mencari!!!
mencari sesuatu yang tak sepatutnya dicari

and yet im still love cooking
masak tuk semua
gembira bila tengok diorang makan
cuma kekadang aku kurang sabar
bila kurang sabar
masakan pun kurang sedap
cooking without feeling
pasti kurang sedap kurang ummph!

zzzyy

Sunday, November 27, 2011

not in the mood of doing anything
i mean any housework
no cooking no washing
no cleaning, No... no.. no...

tapi tercabar gak tadi
bila terpijak something kat kaki
tak boleh nak tahan
terus ambik vacuum
n vacuum ruang tamu n ruang tv
baru lega dan senang hati
at least everything here looks clean
thou takda pun clean mana
masih banyak lagi habuk2 kat celah2 dinding
but as i know myself
im too tired too lazy
to do any housework

mak do the washing
mak do the cooking
warming actually
panaskan makanan semalam
me lepas mandi
duduk ngadap tv or pc
bersilang ganti sambil
melayan si kenit ava
which yang asyik nak berkepit je
tak boleh nak tinggal sikit
terus meraung

lately my productivity very low
mind kurang bermaya
apatah lagi body
hopely weekend dan cuti esok n lusa
boleh refresh balik
too much thing have to think
to much works have to be done
which rasa2 nak buat semua
tapi tak larat

sebab if tak buat
soon or later tetap kena buat juga
bak kerja di office or
kerja di rumah
semuanya sama
perlukan commitment
perlu menguras tenaga

haaa.. yang ni aku bersemangat
berjalan2 mencuci mata
window shopping
nak membeli takda pitih
so cuci mata saja lah
ni pun semangat nak berjalan
tapi belum plan ke mana
ava and mak masih having afternoon nap
ava wat hal semalam
at 1pm dah bangun hingga 5.30am
semua kena kerah berjaga

zzzyy

Saturday, November 26, 2011

setengah hari tak terasa
bila dah start merayau2
turun about 12 noon
lunch with BBQ chicken kolok mee
Yummy!!!!!!



then balik ke rumah kembali
hantar tapau tuk mak n adik
lepas tu pergi furniture shop
and get this for lil Ava



and she loves it very much!!!
bukan apa pun
sebab suka makan dengan tangan sendiri
so here, she find freedom :)

after get the chair
lepak at boulevard shopping mall
dan walaupun perut masih kekenyangan
the first thing i do......



and enjoying ice bleeded tea
and cheese cake!!
Nom!! nom!! nom!!!

jalan2 lagi...
dapat lah pulak a simple handbag
tuk bawa barang2 ava masa berjalan2
beli some ABC toys for her
and adik n SIL pun belikan toys juga
a guitar and block
reached home about 5pm!

malam lak ada buffet dinner
kat parkcity hotel
the menu theme is seafoods
so banyak lah seafood






semua target lobster bakar
which cam tak sedap sangat lah
sebenarnya im not a lobster fan
nama je gah dan harga pun mahal
tapi rasa biasa2 je
cam udang biasa saja

yang lucunya
even boleh dapat dimana2
disini pun nak makan cucur pisang
dan cucur udang
tak puas lagi ke??
hahahhaaa~!!!! gelak reramai



ni antara yang sama2
eat til you drop!!!

k lah weh
nak tidur
esok nak sambung berjalan lagi
kali ni nak ke Permy Mall yang baru dibuka
or if free nak tengok wayang, twilight

zzzyy

Friday, November 25, 2011

begulai

Begulai

=

Bersama

=

Together

zzzyy

Thursday, November 24, 2011

minggu yang meletihkan
orang kerja makin berkurangan
and yet kerja makin bertambah
dahtu kena buat byk dept
sangat meletihkan
dan sekarang sangat mengantuk
tapi masih giat nak update blog
if ada n3 yang merapu tu fefaham lah ya

since balik kerja
dua kali dah turun pasar
satu ke servay berdekatan dengan rumah
beli lauk pauk tuk dinner
then bila dah makan and relax2
baru perasaan pampers ava hanya tinggal satu
mana cukup!
terpaksa ke kedai yang jauh dari rumah
sebab kat servay pampers takda size ava

since dah alang2 ke pasar
terus shopping groceries
pampers aku beli 2 jenis
huggies pants
and mami poko
sebab yang dia selalu pakai tu, drypantz
sering ada problem kebocoran
tak dapat nak menampung kencing ava
bukan nya lama baru ditukar pun
just pampers tu cam jenis yang dok
mengempis di celah2 paha

sebenar mami poko dah try
tapi ni cam jenis lain lak
tah jenis lain or packaging je tak sama
aku tak sure
so far guna dulu pun cam tak best
tak begitu menyerap

tah camna huggies
so far huggies pun tak begitu tebal
tak cukup tuk menampung kencing ava
pernah beli yang baby born
masa tu ava baru lahir dan sangat kecil
tapi tetap gak bocor
tak abis guna, bagi anak kawan

sebenar so far yang amat sesuai tuk ava
ialah pampers jenis hey baby
tapi masalah hey baby tu takda pant
pampers biasa dah tak dapat nak dipakaikan kat ava
asyik berjalan dan mengelak je
sangat susah tuk dipakaikan

k nak tidur
harapnya malam ni ava tak mengamuk cam semalam
sangat flat rasa badan ni
goodnite


zzzyy

Tuesday, November 22, 2011

Annual Dinner

seperti yang di war2 kan
last saturday aku hadiri company dinner
very happening
and enjoying myself
walaupun hanya dapat voucher parkson RM30
yang lelain tu really enjoying myself with colleagues



yang ni pic masa rehearsal sebelah pagi nya
kerjasama yang sempurna make the dinner great
semua berjalan dengan lancar
meskipun ada slack2 sikit
itu kan perkara biasa
of course tak mungkin perfect 100%



pic wanita2 cantik yang sempat di snap
pelbagai pakaian warna warni digunakan
ada yang ikut theme
ada yang hanya guna dinner dress
the theme is 'fantasy'
so kau pakai je camna kau suka



group photos yang mostly cantik2
make up cantik, rambut didandan indah
nice evening dress,
once a year celebration



performance of the nite
pemenangnya ialah tangan putih top right hand tu
really a creative performance
menari hanya dengan tangan
glow in the dark

yang solo guna baju cina merah tu get 2nd
3rd ialah persembahan menari berkumpulan
tu aku tak sempat snap
sebab balik je dari toilet diorang dah abis

but most of all yang paling menghiburkan
persembahan lead by branch manager
dari dua branch
yang mana sama2 menyanyikan lagu
yang tengah hit 'anak kampung' by Jimmy Palikat

pic top left lead by Marudi manager
and pic bottom right by Mukah manager
sampai para penonton pun turut menari
tanpa peduli diorang sedang bertanding
which at the end
memang tak menang pun
tapi paling menghiburkan



ni lak contestant king and queen of Fantasy nite
tu lady gagap and tah pa pakaian yang menang
pic yang tengah, winner group of PBB idol
yang bawah kiri sekali tu manager performance

manager games really torturing
try to take out the pingpong ball
dari kotak tisu without using hand
hanya perlu melompat!!
gilaa ke apa..
melompat after heavy dinner
boleh keluar ayam udang ikan dari mulut
berpeluh2 and semput diorang buat
but ni lah masa yang ditunggu tunggu
masa tuk bully managers :)

k lah weh dah start heavy rain
rugi if aku tak tidur
good nite yaaa....

zzzyy

Sunday, November 20, 2011

Ava Day Out

Really Ava day out
ni adalah sebab aku rasa bersalah
sebab semalam tinggalkan dia sharian semalaman
pagi sibuk pergi rehearsal tuk annual dinner
malamnya pulak pergi annual dinner
so tengok dia sekejap je

hari ni balas dendam
pagi around 10am dah bawa dia pergi taman
yang terlekat kat tanjung lobang, tepi beach
pagi yang damai
laut biru angin sempoi2 bahasa
tambah pula hari yang tak panas
tapi tetap juga kena sunburn



first time aku bawa dia pergi sini
playground nya agak besar
dan ramai kanak2 bermain
disebabkan lupa bawa slipar
terpaksa dia berkaki ayam

mula2 dia janggal juga
tambah masih kehairan
tengok ramai budak2 berkejaran
then bila enjin dah panas
baru dia start berjalan

then bagi dia chance main pasir
seronok sambil tepuk2 tangan
tapi tak lama
sebab panas dah nak mula terik



on the way balik rumah
singgah kedai beli aiskerim milo
sekali ajar je dia dah pandai makan sendiri
such a good girl
tapi dress terus kotor dek aiskrim

sampai rumah terus mandi
disusukan dan ditidurkan
sebab dah almost 12pm
over dah time morning nap dia



yang ni pepandai je dia posing
tengok je aku pegang camera terus posing ngeliat
cam model seluar katak
aiyoo bahaya anak aku ni



yang ni lak
makan kropok time!!
sambil tengok TvIQ
sayang aku tak sempat snap pic
dia baring berlipat kaki sambil tengok tv



ok since cuaca sangat elok
another project for her
mandi kolam kat taman awam!!
yea! yea! yea!
aku yang excited lebih
cos ava belum faham apa2 pun

sampai je
pergghh ramai bebudak mandi oooo...
comel2 montel2 gendut2
semua riang gembira
airnya tak dalam
so far setakat lepas betis ava
so safe lah nak bawa dia mandi kat sini



mula2 cuak juga dia
bagi kaki basah, main2 air
then dah berani skit baru buka pampers
dan mandi time!!!!!!

tengok tu, sampai kat tengah pun
masih takat lutut ava
kita nak bawa armband pun tak worth
takda tempat dia ala2 berenang pun



minah seksi!!
guna short and singlet
tapi bila dah basah, amat transparent!!
hahahaaa!!!



ha tengok tu
disebabkan seksi
ada mamat yang dah berminat
siap pegang2 tangan lagi tu
sebenar ada a few yang minat kat dia
bukan saja budak lelaki
budak perempuan juga
bukan apa
ava among the smallest yang mandi kat situ
tu ler ramai berminat nak buat kawan
cos tahu she won't do them any harm :)

bagi chance mandi about half hour je
first time tak boleh lelama
nanti dah biasa skit baru boleh
tu pun dah sejuk
tapi masih seronok
mengamuk masa ditukarkan baju
sebab nak mandi lagi



sebelum balik
singgah kat playground
yang mana much2 bigger
dari playground kat tanjung
mains sekejap
since tak reti nak gelongsor2 lagi
main turun naik tangga je lerr
nanti bila ava dah besar
boleh main yang gantung2 ek :)

guess she must very happy today
dalam perjalanan balik
dok bergoyang2 terangguk2
by 8pm dah ngantuk
lelap sekejap then bangun lik
hati tu asyik nak main je

then by 9.15pm mesti ditidurkan
usap2 muka dengan ekor patung fox dia
terus terlelap
less than 5mins!!!!!

zzzyy

Saturday, November 19, 2011

after a year of waiting
tonite is the night
our corporate annual dinner
thanks god
me myself didn't involved directy
in this year event
just helping Ani with some stuff

for sure will go to saloon for make up
and hair set up
honestly, till now after 17 years of working life
i never know how to do perfect make over!!!

k then
just a short update
will update with pic later
enjoy!!!

zzzyy

Friday, November 18, 2011

Apai Indai

Apai & indai

=

ayah & ibu

=

parent

zzzyy

Thursday, November 17, 2011

Safe Deposit Box (SDB)

another product offer by bank
even private company did offer too
cuma berbeza at term and condition
prinsip dan tujuannya adalah sama

aku akan bagi contoh SDB kat bank
ianya adalah peti simpanan besi
yang disediakan untuk para pelanggan
menyimpan barang2 berharga dengan selamat

how its work...

simple saja
bank sediakan peti besi yang
disimpan kat bilik
yang tahap keselamatannya sukar dibolos

customer hanya perlu menyewa SDB tersebut
harga sewaannya mostly dalam RM120-RM250 setahun
bergantung kepada size
so far yang besar pernah aku tahu sebesar A4 paper
10" tinggi 10" lebar 24" panjang
paling kecil lak
3" tinggi 5" lebar 24" panjang
nak tahu brapa besar
kau sukat lah sendiri!!! :)
dalam ukuran inci yaa

dan bila kau dah sewa SDB tu
ko boleh masuk dan cek barang dalam SDB tu
bebila kau nak
tapi dalam masa bank business hour
takkanlah tetiba tengah malam
kau risau tentang emas yang kau simpan kat situ
terus kau nak cek dan tengok
confirm hasratmu itu tak tercapai
meski berdoa sekuat mana pun
sebab bank tak buka malam pun
heheheheee :)

sekarang dengan berleluasannya
masalah pencuri, pecah rumah
SDB semakin popular
cuma masalahnya
sesebuah bank tu hanya mampu
menampung beberapa ratus SDB saja

it's worth to rent a SDB
if kau banyak barang kemas
documents penting
it's safe and peace of mind

zzzyy

Wednesday, November 16, 2011

項沒有標題....

aiyooo pa nak tulis ek
asyik2 n3 tentang ava
asyik n3 tentang kerja
dah blur aku nak tulis apa
eemmm......

ni cerita semalam
since hari sebelum semalam
Sila dah kata nak bawa pergi cabut bulu
dia sponsor sebab dia tahu
aku ni memang tak kisah sangat
tentang cabut mencabut bulu ni
yalah bulu aku bukan panjang or banyak pun
tu ler aku selalu watde je
once in a while je aku mencabutnya



ni hasilnya
mencabut dan merata bulu kening
saja buat suspen cabut bulu cabut bulu
if tak kerana nak dinner this saturday
sumpah aku malas nak kisah cabut mencabut ni
sebabnya aku kerja pun mana ada pakai make up sangat
sapu liquid serum then day cream
compact powder dan lipstik

yang eye shadow tu semua mmg jarang lah sesangat
sebab takda masa nak abiskan ngadap depan cermin
as long kemas dan clean, sudah
kecuali lah ada apa2 function or dinner
or mood tengah elok dan rajin
baru lah aku pakai make up sakan

yang melemahkan aku tuk pakai make up ni
sebab kena guna contact lens
sekarang mata aku dah tak suka sangat
menggunakkan contact lens
selalu pedih2 or easily dry up
if guna make up pakai spect
memang tak best lah
mascara mesti lekat kat cermin spect

back cerita office.....



my 2nd workstation
macam dalam aquarium
but peaceful
tempat aku sembunyi bila burung murai
yang kat floor aku tu berkicau

kerja kat dept ni relax
but IF ya, IF orang2 yang dilayan
takda bermasalah
if diorang bermasalah...Siap lorrr
banyak paperwork kena buat
terkejar sana sini
tiap hari doa
kan tiada yang bermasalah
sebab.... ni bukan main dept aku
hanya part time je

tapi aku rasa dah tak sure
sebab nya kat ori dept part time
kat sini pun part time
so mana aku full time ek??
or maknanya aku memang org setengah2??
lama2 boleh jadi setengah tiang :O

aiyooo nak upload my ori workstation
tapi tak juga dapat2
last2 dapat benda lain

kan colleagues cina aku suka tulis
guna bahasa cina kat FB
mana ler aku faham nak baca
kekadang tu memang hot topic diorang bualkan
aku nak gak kepoh especially if tentang office life

and tonite...
yeaaahh aku dah dapat baca
yea!! yea!!! aku dah belajar baser cina
even dah reti tulis kat guna baser cina
kat status FB
excited!!! excited!!!

k播放時間睡覺......晚安

zzzyy

Tuesday, November 15, 2011

hari yang lembab since pagi tadi
masa turun kerja, hari hujan
terus berangan
alangkah indahnya if dapat teruskan tidur
tapi apakah daya
panggilan tugas melambai-lambai

hari yang biasa kat office
kerja bermati2an namun begitu jua keadaan
silap2 boleh buat tension sendiri
perlaksanaan perlembagaan bahagian dalaman
peringkat cawangan yang sangat tak effective
everything kucar kacir
mostly kerja blurr2 sebab
to many commitment yang perlu di handle
at the same too
akibatnya quality of work makin teruk

contohnya aku
setiap hari kerja 2 department
or kekadang tuk 3 department
akibatnya takda concentrate
sekejap buat dept ni
sekejap buat dept tu
sampai taktau mana nak dulu
dahler asyik semuanya urgent
urgent sana urgent sini
akhir2nya kerja takda quality
mana taknya
buat secepat mungkin asalkan berbuat
then banyak mistake
repair lagi dan lagi
bila dah banyak sangat repair
semua dah bercampur aduk
keadaan hancur!!!

zzzyy

Sunday, November 13, 2011

previous n3 was type by lil ava
camna dia buat
honestly aku tak tahu
after dia type, aku tengok kat fb
ada jugak adik type
terus tanya dia camna buat
so far belum ada jawapan

hari yang membuat fikiran aku sering sesak
sebabnya........
ava asyik menangis je nak dengan aku
dah tu if kau bawa dia tunjuk itu ini
yang tah pa2
nak pegang suis lampu lah
nak kacau benda kat dressing table ler
memacam lagi yang tak boleh nak dilayan
nak pegang dan main benda yang tak boleh
dibuat mainan or yang merbahaya

tapi bila kau tidur
reti lak dia bermain dengan adik2 mak n SIL
it just bila tengok je aku or dengar suara
terus dia meroyan

tidur pagi sekejap je
about 30 mins dengar je suara aku
terus bangun dan meraung2
aku yang tengah masak
tak sempat nak abiskan masakan yang ke 2

petang lak sempat tidur 40mins lagi
masa tu aku tengah tidur sama
tengok je aku nak keluar pintu
terus terbangun
isskk.... telinga yang sangat tajam
meraung lagi dan lagi

jalan sana sini
naik pening aku
ni petang lepas disuap makan
di mandikan
takda gak menyalak aku sangat
sibuk main
then dia disuruh naip blog
dan hasilnya yang terbaik
cam kat my previous n3
lepas tu disusukan
dan terus tidur
tambah hari yang hujan
memang best tuk tidur

zzzyy

This post done by Lil Ava

◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈ ░█░░░█░█░░█░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█░░█░█░░░░░░░█░░█░█░█░█░░░ ░█░░░█░█░█░░█░░░░░░░█░░█░█░█░█░░░ ░█░░░█░█░█░░█░░░░░░░█░░█░█░█░█░░░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░█░░ ░█░░░█░█░█░░█░░░░░░░█░░█░█░█░░░█░ ░█░░░█░█░░█░█░░░░░░░█░░█░█░█░░░█░ ░█▄▄░█░█░░█░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░ ◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████ ░░███████░░░░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒███ ░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███ ░░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░░░░█▒▒▒▒▒█░░░██▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒███ ░░░░░█▒▒▒█░░░█▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒██ ░░░█████████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░░░█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒██ ██▒▒▒███████████▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒██ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒████████▒▒▒▒▒▒▒██ ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░█▒▒▒███████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██ ░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ░░████████████░░░█████████████████DNMDZ

Friday, November 11, 2011

11-11-2011

ramai yang dok kecoh tentang 11-11-2011
ramai yang kawin
ramai yang buat special occasion
tapi bagi aku biasa je
just another day

aku lebih berminat kepada tarikh 12-12-2012
sebab tu tarikh yang terakhir
lepas ni takda lagi
sebab takda bulan 13
takkanlah nak buat 13-13-2013 kan :)
dan satu lagi
01-11-2010 atau 011110
adalah lebih bermakna buat aku
sebab tu lahirnya my lil ava ke dunia

well, kan hari tu kata nak celebrate bday ava
bila another adik balik dari offshore
and here we are today
celebrate makan steamboat
actually takda pa sangat pun
takda bday kek semua
bukannya ava faham pun
dok nyemak keadaan je
dia dok gila2 tengok kek nanti



as usual venua adalah kat micheal BBQ & steamboat
makan kenyang2, bayar RM25 seorang
really worth
and see, most of the menu adalah daging
sayur hanya sikit sesangat
sebab ramai yang allergic dengan sayur
bapa lak memang favourite makan
apa2 yang berasaskan tauhu
and tu ler aku pasti taknak semeja dengan dia
dengan mak ok
selera sama
panggang banyak daging and ayam and udang :)



ni muka2 yang excited makan
even ava pun makan
dah reti suap sendiri
dia makan nasi goreng
suap sebiji2
bagi sausage yang biasanya favourite dia
tapi kali ni dia tolak tepi
mungkin sebab dah di potong pendek2
tu ler yang dia tak kenal
biasa dia pegang panjang2

huh, sangat kenyang
bulan ni saja dah 2 kali aku pergi steamboat ni
mana boleh tahan camni
no wonder bila try baju semalam
banyak yang bila pakai cam bungkus nangka
dah ler next week dinner
fuyiooo.... nervous dah ni
baju apa nak pakai weh??
theme adalah fantasy
tapi tak dapat aku nak berfantasy2
tak koser nak buang duit beli baju pelik2
then guna sekali je
dah ler baju tu semua bukannya murah pun
guna dress lama je
tu pun mostly dress yang dah guna
sekali dua saja

zzzyy

Panggal

Panggal

=

Bantal

=

Pillow

zzzyy

Thursday, November 10, 2011

hari yang hebat!!!
banyak orang cuti
banyak kerja kena buat
sampai ada kala just stunt camtu saja
sebab taktau mana nak start dulu
tapi syukur alhamdulilah
at least dapat juga hadapi
dan ternyata not as bad as expected

ni tulis n3 sambil tengok True Blood 4
fuyioo!! Bill makin handsome!!
tapi aku belum faham apa cerita season ni
baru first time tengok
tah first episode or aku yang first time tengok
tah masih ke tak dia couple dengan sookie
sebab ada another handsome vampire, Eric
turut admired sookie
and abg sookie tah lupa nama
pun turut handsome juga!!!!

cerita lucu tentang ava malam ni
tadi mak lipat kain baju
as usual dia akan kacau mak
orang lipat dia bongkar lik
or sibuk ambik kain baju tu
tah out of nowhere
aku yang sedang tengok tv
terus ketawa berdekah2
guess what??.........
....................................
....................................
ava guna panty aku sebagai beep dia!!!!
dia masukkan kat leher dia!
tah camna dia dapat idea tu pun tak pasti
dan ngam sangat panty tu bergantungan kat leher dia
aku siap goleng2 gelakkan dia
dan makin kau gelak
makin dia excited
ava... ava.... memacam lah dia ni

sekarang gak dah reti
pura2 tidur sambil berdengkur
alahaaiiii... very fast learner
doakanlah belajar pun begitu juga

zzzyy

Wednesday, November 9, 2011

taktau nak buat n3 tentang apa
mind bercelaru and tired
kerja kat office extra ordinary banyak
tambah lagi ramai yang cuti
mostly dalam process abiskan leave

esok aku one man show
buat 2 department
cakap kat OIC
we can't say no to any mgmt request
so just do it setakat yang mampu
hah, esok if tak larat lagi
adalah aku dok terbaring kaku
but by that time should help me
and call ambulance!!
berdekah2 gelak

teringat kisah colleague at other branch
tengah kerja dia call ambulance
sebab pening tak dapat jalan
ramai gak yang mengutuk
n ngapa tak minta tolong kawan2
tapi if semua dah busy
dan anggap kau mengada-gada
baik call ambulance kan

so it means mgmt tak kisah lah ttg kau
suruh kau bekerja mati2an
kau sakit pun kena kerja
blame it on a poor mgment system

eh taknak lah cakap tentang kerja
sampai esok bebel pun tak abis
yang pasti semua tengah kucar kacir sekarang
lantaklah
buat je apa yang terdaya
malas dah nak kisah tentang reputation
teruk pun teruk lah
afterall takda exam yang perlu lulus
gaji bulan2 tetap jalan
yang lelain tu persetankanlah

k lah nak tidur
mak dan ava dah lama tidur
cepat lak mengantuk
tired mind and soul
goodnite......

zzzyy