Friday, August 31, 2012

Merdeka!! Merdeka!!! Merdeka!!


Pic by Google


Selamat pagi, Selamat Bercuti 
dan Salam Merdeka Semua.

zzzyy

Dini

Dini?

=

Mana?

=

Where?





zzzyy

Wednesday, August 29, 2012

Jum layan lagu antara lagu iban favourite aku








zzzyy
sekali lagi blog abandon beberapa hari
takda mood nak update
badan masih kurang selesa
even dah tak sakit perut
tapi gastrik pula menyerang
tu lagi sakit dari sakit perut

kerja pun tak busy
since ada henpon baru & free
semua sibuk main henpon
digi kebetulan ada special offer for company
sign up for digi with RM68 package 5G
contract for 24 months
dapat free samsung galaxy Ace Plus yang comel
so sapa taknak free henpon ek
semua bergegas pergi sebelum offer abis

operasi makan masih berjalan
semalam selepas beraya di rumah aku
beraya ke rumah Ani
tuk makan mee jawa yang sedap
aku makan dua round!
dan weekend ni pula ada makan 
kat rumah another colleagues
dan ada ura2 juga 
hari tu SIL ada ajak makan2 sempena merdeka
lagipun raya pun tak abis lagi kan

tapi sadly boss kat office nak belanja makan
hanya setengah yang pergi
setengah lagi tak pergi
dah dua kali dia tukar tarikh
response masih sama
dia cam ada terasa gak
yang dia kena boikot
and unpopular
well, makan cili sendiri pedas lah
lagipun elok kan boss
tak ramai datang 
so tak banyak belanja kan kan kan :)

oklah nak layan tv
nak baring awal
tidur awal oh tidak
sebab kul 10.30 ada korea series
bride of the sun
yea yea yea
tak lama lagi nak abis dah
last sunday satu series habis
legaaa..
tension menunggu

k lah
good nite





zzzyy

Sunday, August 26, 2012

oh kesian
blog kena abandon a fews day
since petang jumaat
aku kena sakit perut
paling teruk malam tu
sampai terngigau & terkuncil malam

next day
badan so weak
sakit semua urat sarat tulang belulang
nak bangun pun slow2
nak baring je
tapi sempat gak dalam 3 jam gitu
aku berjalan, hantar ava pergi jogging
tapi aku tunggu lah
mula2 duduk kat bangku di taman
sebab tak larat berjalan
then ngantuk dan lemah gemalai
aku baring dalam kereta

if tak berjalan
kesian juga tengok ava
dia mudah tak happy
if weekend tak bawa dia jejalan
if dia tak happy
dia akan suka menangis dan marah2

ni dah ok gak sikit
even perut belum stabil
on and off sakit
makan pun malam tadi je
tu pun sikit je 
lepas tu sakit perut dan mual
terus berhenti

malam susah gak nak tidur
aku telan ubat sakit perut
tak lama pastu aku telan pil chi kit teck onn
masih susah tidur
aku telan ubat flu yang mengantukkan
hah.. tidur dengan nyenyak 
hanya bangun kul 3am tuk kencing
dan berbual dengan mak yang tak dapat tidur jap
pastu aku tidur lagi sampai 9.30am

bila bangun segar sikit 
terus ke dapur masak air
masak nasi
masak sup labu putih tuk ava
dan sosej
tu favourite dia
makan nasi berkuahkan sup labu putih
tapi hari ni dia tak makan nasi lagi
excited makan pisang
makan roti kaben direndam dalam milo
sekarang rasanya dah lalok kekenyangan tu
tengah baring tengok kartun, pororo

ok lah 
nak mandi sudah
happy weekend





zzzyy

Friday, August 24, 2012

Gerah

Gerah

=

Longgar

=

Loose





zzzyy

Thursday, August 23, 2012

balik dari kerja
terus bawa ava ke beach
mula2 main air je
lompat2 bila ombak melanda
then terduduk terus basah
walaupun dah berkali2 main air laut
hari ini baru dia tahu 
air laut tu masin!
Shin! Shin!

bila balik rumah
mak dan merempet dengan bapa
pergi ke rumah adik 
so ajak ava main car kat merdeka mall
sangatlah happy budak tu
since raya dia takda pergi jejalan kat mall

on the way pergi parking kat underground
cakap kat ava 
jum kita jemput nyenyek
then bila dah start kereta
tengok epon
memang pun nyenyek dia minta jemput
sebab hujan lebat!

keluar dari parking lot
huh!! memang hujan lebat 
besar2 titisannya
dalam perjalanan ke rumah adik
ada dua bahagian jalan banjir teruk
blackie umpama berenang dalam kolam
2nd time kena berderum engine dia
kuss semengat
nasib tak kojol

and otw balik
luckly ada jalan alternative lain
which tak banjir
if tak, teruk blackie
ada a few gak kereta mati tepi jalan
gara2 hujan yang lebat tiba2

k lah nak berlawan dengan ava
tengah seronok2 tengok cerita korea
dia sibuk lak nak tengok kartun
aarrgghh!! tension!





zzzyy




Wednesday, August 22, 2012

start kerja setelah 5 hari cuti
rasa sangat malas
terutama bangun pagi
tapi bila fikirkan hari ni rabu
and kena kerja hanya 3 hari
50% semangat datang

and suprisingly
kat office tak terasa bosannya
even kerja tak banyak
cuma mengantuk
asyik menguap sampai sakit rahang

oh yea
refer to my previous issue dengan Groupon
aku baru je call tadi
and settle kan dengan diorang
rupanya senang je
isi borang online
and barang sampai dalam 21 days later
and ada barang lain yang aku berkenaan juga
rasa nak beli tuk diri sendiri
something cute and cantik
tak mahal and yet tak gak murah
nanti aku showoff kat sini

k lah 
nak layan korea dulu
nite2





zzzyy


PERBUALAN SEORANG BAYI DENGAN TUHAN SEBELUM KELAHIRANNYA



Baca dan hayati kisah di bawah ini. Fahami mesej yang cuba disampaikan. Dan paling penting, amalkan ilmu yang anda dapat.
Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”
Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”
Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”
Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”
Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.” 
Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”
Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’
Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”

Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.
Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”
Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat. ”

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu. Sucikanlah 4 perkara dengan 4 perkara:
Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Robb mu
Dosa-dosa mu yang lalu dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu

Sekian, semoga dapat sikit sebanyak manfaat daripada coretan ini.


zzzyy

Tuesday, August 21, 2012

syukur alhamdulilah
open house yang diadakan semalam
berjalan dengan lancar
i managed to settle my cooking in time
dari kul 6am to 12pm!
tumit kaki rasa
dah tak mampu menampung badan lagi

the menus:-

daging kurma
kari ayam
sayur campur
sambal belacan & ulam2an
umbut sawit soup
rebung masak lemak pedas
meehoon goreng
nasi putih
sausage & fries for kid

fuh!! nasib siap masak semua
suruh tetamu datang kul 2 onward
and by 2.15pm sampai kul 7pm
bersesak at my little house
kawan2 aku
and most of my 1st cousin, aunty, uncle datang
sangat seronok tengok
worth aku prepare all the menus

this year first time aku open house
buat 3 jenis cake
sejenis biscuit
popia
SIL beli 3 jenis biscuit
yang lelain main tunjuk je

terima kasih kepada family yang membantu
mak yang tolong buat menu preparation
bapak n unkol anup yang tolong mengemas
adik2 n gf adik yang jadi waiter/waitress
SIL2 yang bagi sokongan moral
to make this occasion went smoothly

yang buat aku nervous
pertama, first time buat open house
(tah orang nak datang ke tak)
kedua, first time aku masak all the dishes alone
wonder akan sedap ke tidak
memang selama ni aku selalu masak
cuma now i have to cook in a large quantity
and worst to worst
aku sambut cabaran SIL tuk masak kurma daging
which was my first time
pheewww!!!! luckly turn out to be.. not bad
rasa tak macam first timer (orang komen lah)
bukan masuk bakul angkat sendiri :)

after 7pm takda lagi orang datang
ok camni tak payah menunggu
semua datang group by group tapi tak putus2
lepas semua balik baru kumpul adik beradik n SIL
kita pula beraya, makan & makan & makan :)
by 10pm semua balik 
aku start kemas rumah

tuk hidangan semua guna aluminium fold yang pakai buang
pinggan, cup, sudu & garpu semua guna yang pakai buang juga
ringan tugas mengemas
aku sapu & mak mop ruang tamu
lepas tu bapak kemas kumpul botol2
aku cuci pinggan mangkuk clear, mop dapur  & ruang makan
washing machine semua kain basahan & towel lap kaki
by 11.30pm baru mandi n online sekejap
lepas tu zzz.. sampai kul 8.30am

ni tengah menunggu one of my bestfriend datang
semalam dia tak sempat datang sebab anak sakit
so aku panggil hari ni
tak sah if kawan2 rapat tak datang
seorang memang tak dapat lah
sebab on maternity
masih ada kurma & kelupis (nasi pulut bungkus dlm daun)
bolehlah hidangkan nanti
petang lah ada jemputan 
cousin pula open house

so hari ni plan nak relax je
taknak masak2
mengemas all done
makan pun sudah
makan lauk semalam
kari ayam cam extra sedap lak
cam kari ayam dalam tin
isi n ubi kentang banyak dah hancur
tapi disebabkan kuah yang pekat
adalah sangat sedap dimakan

k lah aku nak panaskan makanan
kang datang lak kawan nanti
have a nice day yea





zzzyy

Sunday, August 19, 2012

1.51pm
lega rasanya
semua persediaan dah selesai
biskut dan kek dah disimpan dalam  bekas
dan dah diletakan atas meja
and tetamu pertama aku
..................................


















by the time dia bangun tidur 9am
aku dah siap masak kek
so lepas tengok cartoon
lompat2 joget2
dia terberak
terus mak bagi mandi
lepas mandi operasi makan dia bermula
buka itu try 
buka ini try
bila makan popia 
dia terpekik2 minta air
hot! hot! hot! :)
hahahaaaa!!!

lepas tu tengok aku potong kek
sangat happy siap nyanyi2
bila aku kata ok, kek not bad
dia turut terus kata horay!!!
so comel


















ni dah longlai kekenyangan
ambik bantal slimut
then tidur sendiri

lepas ni nak pergi beraya ke rumah Ani
satu kemestian tuk pergi
tunggu budak tu dah bangun
tahun ni Ani buatkan dia 3 pasang baju kurung
hari tu masa test try
she looks so sweet
cam budak nak pergi tadika :)

kek yang aku buat pagi ni
memula double cokelet kek tu
luaran kelihatan amat perfect
ingatkan nak hias dengan cooking chocolate
sekali pas masak
bila aku tuang ke atas kek tu
awat keras sesangat hah???
camna guna cooking chocolate tu??
waktu masak nak campur dengan apa2 ke?
(first time aku guna)

kek yang satu lak
aku yang sengaja cari pasal
malas cari resepi
sebenar nak buat kek buah keranji
but then tak jumpa2
so aku give up
cari resepi tuk buat basic kek saja
layer dengan biskut buat keranji
jadi lah kek yang aku panggil kek ombak rindu!!!
sebab bahagian atasnya berombak cam ombak!!!
muahahahahaaa!!!! 

k nak berjalan dulu
nanti malam2 sikit aku show 
camna rupa kek ombak rindu aku





zzzyy

Selamat Hari Raya

Di hari yang berbahagia ini
aku mohon ampun maaf
jika ada salah silap 
yang menguris perasaan
yang menyakitkan hati
sesapa yang membaca blog ini

selamat hari raya 
dan selamat bercuti



Pic by Google


zzzyy


Busy Bee

 hari yang panjang
hari yang busy
hari yang hujan
setelah lebih sebulan takda hujan
akhirnya hari ini kat area rumah aku
hujan dengan lebatnya



















buktinya...
dengan hanya hujan lebat kurang dari sejam
jalan raya depan rumah banjir 
akibat limpahan air dari parit 
yang tidak mampu lagi menangkung 
bebanan air yang banyak

yang tak merisaukan
ianya hanya sekejap
lepas hujan reda
air pun surut seperti sedia kala

tapi yang teruknya
rumah2 depan tu
akan menjadi longgokan sampah
sampah2 yang mengalir dari area aku
kan area aku bukit yang menurun
rumah aku adalah leretan terakhir berbukit
so bila hujan kan air mengalir dari bukit
terus turus stuck kat bawah

aku pula hari ni sangat busy
busy buat persiapan raya
seawal 8.45am (eh awal ke?) :)
aku dah bangun buat biskut
takda lah banyak dalam about 50 keping je
ava dan yang lelain masih tidur

lepas siap biskut 
aku pergi shopping apa2 yang patut
balik dari shopping direct busy
memotong ayam dan daging
lepas tu relax sekejap
then start masak 
testing and for the first time 
aku masak ayam kurma
rasanya ok lah
just agak cair kurang kaw

then cuci garaj sekejap
sambil main2 hujan yang tengah lebat :)

buat kek hati yu
sambil menunggu kek masak:-

aku masak itik 
tumis dengan rempah 5 rasa
makan, mandi
lepas tu hantar tapau ke SIL
lepak about 10mins kat tempat dia
despite of hujan
aku yang plan nak hantar je tapau tu
terpaksa bawa ava turun sekali

bila parking je kereta
terus dia off tv dia
dan cari kasut sebab nak keluar
aoyoyoyoooo
aku ingatkan dia dah nak tidur
rupanya masih cergas 
leka makan popcorn yang SIL bagi
and..
lepas abis popcorn tu baru dia tidur



















picha semalam
ava lepak bersama anak cousin SIL
sangat seronok sebab ada kawan












yang ni pula hasil tangkapan masa shopping tadi
tempat letak biscuit yang comel
sekali tengok cam telinga mickey mouse
actually lama dah aku idamkan
tapi harga cam mahal sangatlah RM89.90 sebijik
tadi, dah ready nak bayar pun mainan ava
sekali mata aku tertumpu pada satu corner
eh, pasal ramai orang ek
terus membusy bodikan diri ke situ
sekali tengok ada sale 70% 
mostly cantik and mahal
aku hanya mampu beli yang dua ni
after discount RM26++
berbaloi kan
sangat2 suka dan puas hati
benda idaman dah dimiliki
nasib sempat 
sebab this is the last pair

cakap tentang persiapan raya
mostly dah ok
bukan celebrate besar2an pun
just simple je
2nd raya aku open house
tuk keluarga dan kawan2

tu ler yang aku berdoa sesangat
agar aku sempat masak
semua aku handle seorang

menu aku for open house:-

daging kurma
kari ayam
sayur campur
nasi putih n pulut
umbut kelapa sawit rebus
ada french fries and sausage
tuk bebudak

duit raya aku tak sediakan banyak
tak mampu makcik
sebab kali ni beraya and yet belum dapat gaji
sangat kejam kan opis aku
takda dok fikir orang nak beraya

k lah nak tidur
esok main event, beraya ke rumah ani
lepas tu takda lagi
nak buat kek dan biscuit
last minute kan
takpa, esok aku close house
raya kedua baru open house

nite2 n selamat hari raya






zzzyy

Saturday, August 18, 2012

hari tu aku try lah beli barang kat Groupon
so cari2 then dapat lah yang berkenaan
tak mahal mana pun just RM38
so semua process berjalan lancar

dapat confirmation email:-




Dear Customer,

Thank you for using the FPX service.
We are pleased to inform you that the
following online payment via FPX is 
successful:


FPX Transaction ID
:
1208081932050947
Date & Time
:
08-Aug-2012 07:32:24 PM
Merchant Name
:
MOBILE88.COM SDN BHD
Merchant Order No.
:
T2555086300
Seller Order No.
:
T2555086300
Buyer Bank
:
PUBLIC BANK BERHAD
Debit Status
:
00
Credit Status
:
00
Transaction Amount (RM)
:
38.00


perkataan succcessful tu 
bukan aku bold kan tapi diorang

so kita settle kan
lagipun ni direct debit dari SA
bukan credit card
so if ada fund dalam tu
confirm dapat lah

then dapat email lagi

Hi XXXX
On 08.08.2012 19:28 you attempted to 
order this deal: "[Up to 67% Off] 
Portable Handheld Vehicle Vacuum 
Cleaner. Choose 1 (RM38) / 2 (RM68)
/ 3 (RM90) Units. From RM30 per unit. 
Nationwide Delivery Available"
Unfortunately, while trying to withdraw 
the amount ofRM38.00 via Online 
Banking through MEPS FPX an 
unexpected error occurred, and the 
order was cancelled.

Sincerely,
Your Groupon Team
  Your DealValueSavingPrice  
[Up to 67% Off] Portable Handheld Vehicle 
Vacuum Cleaner. Choose 1 (RM38) /
 2 (RM68) / 3 (RM90) Units. 
From RM30 per unit. 
Nationwide Delivery Available


aku meroyan ok
betul2 meroyan
account dah debited barang takda

ni aku email diorang balik



zzzyy shirven
)


to Groupon.my
so it means not successful? and yet my 
account already debited and non refunded??

terus takda reply sampai hari ni
dah 4 hari berlalu
aku nak cari info camna nak contact diorang
aku nak tanya why actually happen
adakah diorang terus ignore kan order aku
sedangkan duit aku dah bayar
tapi ada masalah bila diorang retrieve pymt
so that wasn't my mistake kan
walaupun RM38 tapi tetap duit juga tu

aku dah post kat wall FB diorang
aku need some clarification

k lah nak tidur
esok banyak kerja kena buat
persiapan tuk raya belum siap
esok nak shopping n buat some biscuits

nite2






zzzyy
RM90.0058%RM38.00

Friday, August 17, 2012

En'ten'nguk

en'ten'nguk

En'ten'guk ka makai kik

=

teringin

Teringin mahu makan kek

=

craving

Craving for cake





zzzyy

Wednesday, August 15, 2012

My 2nd Day MC of the year

tengah MC
malam tadi flu, hidung sumbat
perut sakit tapi so far hanya 2 kali dah ke toilet
sakit masih on
bukan sakit memulas nak ke toilet
sakit yang sakit on and off

so dari aku dok stress menarik hingus kat office
menahan kepala yang tengah biol
sakit kat alis mata
elok aku ambik mc
2nd MC of the year

ni dah telan ubat
sayang kan my puasa
tinggal beberapa hari je lagi
sakit pula, hopely esok ok
ni aku if flu camni tak berani tahan
kang nanti kena sakit tekak cam hari tu
puuurrhhh!!! sangat2 sakit i story u
telan air liur pun nak keluar airmata
takmau sejarah berulang

tadi masa aku sampai rumah
ava berseri2 menyambut aku
so geram tengok bila dia act comel
terus salam n minta peluk
ni dia tengah tengok tv
sambil makan roti kaben direndam dalam milo

aku ni rasanya tak lama lagi sure high juga
dah makan ubat flu yang mengantukkan
hari ni sebelum melarat 
aku rasa jaga diri sendiri bebetul
plan minum air banyak2

k lah ek
nak layan kartun dengan ava kat tv
papai n selamat bekerja :)





zzzyy

Tuesday, August 14, 2012

hari ini aku cuti
cuti yang di plan
menghantar ava pergi check up
ingatkan ada injection
rupanya just ordinary check up
check berat check perkembangan
so far so good
berat naik hanya 400 gram
dari 9.4kg ke 9.8kg
its normal, tak underweight
(which aku risau)
sebab kan dia dah sakit cirit birit
nasib baik this 2 3 days 
selera makan dia sangat baik

balik dari check up terus balik rumah
cadangnya nak buat popia
tapi takda mood
kepala sakit
ngetop sekejap then boring
tidurkan ava

terpaksa gak sambung buat popia
sebab bungkusnya dah dibuka
kang masuk angin keras kulit dia tu
half way buat
SIL msg tanya dah ambik roadtax  tak
ehh lupa lah
so terus cadangkan pergi ambik sekarang
so bermula lah journey
mengambil roadtax kereta
then ke bazaar ramadhan
(first time aku pergi puasa kali ni)
jemput mak another SIL ke rumah
tunggu adik balik dari kerja
and datang rumah 
ngam2 waktu berbuka puasa
apa lagi..
terus melantak....................!!!!!!!!!

k lah nak layan cerita korea
sekarang aku addicted to
Bridge of the sun
terpikat dengan hero dia yang hensem
channel 393
mari lah tengok...





zzzyy

Sunday, August 12, 2012

semalam about 12am
SIL call inform another SIL sakit perut
gluppp!! nak beranak ke
kebetulan dia tunggu hari je
so jemput dia
luckyly rumah kami tak jauh
about 10mins je

after check semua
masih belum masa but almost
false alarm
Tim belum nak keluar
so takut dia sakit lagi
mak suruh dia tidur kat rumah aku

pagi dia bangunkan sebab nak balik rumah ambik kereta
dia nak minta MC sebab perut masih belum selesa
alang2 mak kebetulan nak shopping sayur mayur 
aku hantar dia sekali lorr

adalah dalam sejam setengah kat spital
balik lagi, belum masa
pas hantar dia balik rumah 
shopping sayur mayur semua
balik rumah

tah somehow
belum lama dah sampai
ava lak buat hal
mula nya berak
aku nak cuci dia taknak
nak nenek juga cuci
ok fine

bila nak cuci dia taknak lak
nangis2 semua
dah settle semua masih nangis
merajuk berhabis2an
first time camtu

nangis dengan perasaan geram
sampai bergegar badan dia marah
fuhhh!!! what a girl
sangat2 pemarah dan pendengki
pujuk2 tak juga berhenti
masa kau pujuk dia lari
tampar2 kau
if kau watde 
dia ter mummy2 hulur dua tangan
dahlah belum reti bercakap
mana nak tau apa dia nak

drama berlangsung dalam sejam
abis semua iktiar memujuk
malah dia makin marah
last2 guess what suruh dia senyap??
gara2 serpihan kulit pisang
yang kelihatan seperti ekor cicak!
mak kata eehh sejuk ekor cicak ni
terus dia panggil aku suruh tengok
dan berhenti

pastu suapkan makan
mata memang dah ngantuk
tu juga penyebab nak sangat menangis
lepas makan dibaringkan
mak sebelah aku sebelah
kurang dari 5 mins dah tidur

tak lama lepas tu aku pun tidur
tidur yang amat nyenyak
cadangnya nak buat popia pun terbantut
so far sempat buat satu & tiga suku kulit popia
tak dapat abis sebab semalam kehabisan inti dia

ni tadi ada beli
ingatkan rajin buat
rupanya malas
bukan malas apa
letih melayan ava
yang asyik nak menangis je kerjanya
mandi taknak
berbaju taknak
tukar pampers taknak
semua serba serbi taknak
aku tanya apa dia nak
tak pandai gak  dia jawab

aku rasa dia masih tak puas hati
despite tiap2 malam berjalan
tapi dia belum naik kereta control lagi
dua hari lepas pergi  makan di luar
lepas tu nak pergi shopping mall
hampir tutup

semalam pergi parkson
takda kereta control
so tak dapat main
tengok lampu liplap je
tu pun dia berminat
esok malam baru cadang nak beli
sangat suka tengok rumah orang ada lampu liplap

tadi pergi makan je
pergi merdeka mall hantar SIL je
tu pun terpaksa turun gak meskipun dah tutup
dia nangis tak puas hati
nak main kereta control gak

ni dia baru tidur
susah nak ditidurkan
semua serba serbi takmau
aiyaakkk...





zzzyy