Monday, January 31, 2011

kat office mostly dah holiday mood
dan ramai gak yang telah bercuti
agak sunyi but i like
tenang fikiran yang dilanda monday blues
kerja pun aku hanya buat yang KIV je
tak boleh nak buat kes baru
kes yang lama pun belum abis
masih banyak yang pending dan tergantung

luar kedai2 mostly busy
everywhere traffic jammed
everywhere ramai orang
nak kata shopping tak juga
cuma ramai orang berjalan

makan je aku stranded kat jem sejam
ingatkan nak pergi bank buat withdrawal
tapi everywhere ramai orang
dan ada lak system tengah down
last2 minta sos dari SIL
need money tuk beli barang2
tuk buat renovation belakang rumah
if tak beli hari ni
worry juga kedai akan tutup
sebelum sempat aku beli

ikutkan plan
para kuli bangla aku nak buat cuti CNY ni
nasib semua bahan2 dah ada
harapnya seminggu dua ni siaplah belakang tu
dah tak larat lagi aku
nak tidur dengan washing machine "_"

cakap tentang tidur
uyiooooo nak tidur dah
good nite alls

zzzyy

Sunday, January 30, 2011

wooo!!!! wooo!!!
seronok2 menjemur baju
rupanya hujan di tengahari
hujan yang bukan sebarang hujan
hujan yang sangat2 lebat!
hampir memenuhkan parit besar
dan tadi kebetulan aku keluar ke kedai
hanya tengah2 jalan yang takda air
tepi kiri kanan dipenuhi air

ni pun masih hujan meskipun hanya renyai2
sangat best duk kat rumah dalam cuaca camni
main dengan Ava yang dah makin naughty



tadi masa nak potong kuku ava
terpotong kulit tangan dia!!!!
perrgghh!!!! luruh jantung aku!!!
sangat kesal sebab terpotongkan kulit jari dia
nasib nangis tak lama
pastu gelak2 lak dia
begitulah sayang, must be tough

then dia tidur baru aku potong kuku lagi
memang lah rasa taknak buat lagi
tapi if bukan aku yang potong siapa lagi kan
mak aku dah ban sebab dia memang
sah2 selalu nak potong isi kuku
selalu tengok dia potong kuku adik2 dulu
sangat2 dekat dengan isi

berpeluh truk aku potong kuku tadi
meskipun bawah kipas tak terasa sejuknya
dup dap dup dap rasa jantung
syukur takda pa2
jadikan pengajaran agar lebih berhati2

dan sejak ada Ava
kecuali malam pertama kami bersama
semalam akhirnya
kami kembali tidur di bilik tidur
tidur bersama2 dengan
penyidai baju
washing machine
sebab benda2 tu belum lagi dipindahkan
laundry room belum lagi siap!!!



ni adalah SBEU picketing
disokong oleh UTES
which happen last friday
kita hanya jadi pemerhati
dan bagi sokongan moral
sebab kita tak boleh join
unless lah picket kat premises sendiri

k lah terpaksa berhenti dulu
nanti2 ada idea aku sambung
nak kawan ava
mak lak nak masak
adik dan SIL2 tersayang
nak datang menyerang
aku masak sikit je tadi
tak cukup tuk semua


zzzyy

Friday, January 28, 2011

Aku sayau ka Nuan

Aku sayau ka nuan


Saya sayang awak


I love you

zzzyy

Thursday, January 27, 2011

recently almost every nite is a raining nite
sangat best tuk tidur
sambil bergulung2 dalam selimut

now lil ava dah tidur
she getting bigger now
look so cute,
act so cute too "_"
suka cium2 dia sebab dah ada response
dia dah reti diajak bercakap
again of cos lah bercakap cara dia
uh ah tu semua



picture of Ava this few days
my lil 2 mths 26 days Ava
dah pandai pegang botol susu sendiri
for sure masih perlu di guide
yang atas tu first time dalam stroller
mula2 blurr then senyap
then mula nangis2 tak selesa
uhhh camna ek nak pergi shopping camni
tak suka dalam stroller

yang muka tu masih kurap susu
but now getting better
aku tukar susu dia lagi

mula dulu minum Smilax
perut asyik berbunyi ada angin
dan cirit birit
minum seminggu je
then tukar ke Frisolac
sama gak masih cirit birit
pun minum seminggu gak

aku mana lah pernah beli susu
so aku cari lagi memana susu
yang tin nya ada kecil
kan tuk testing
try lah Nan Alt110
kali ni ngam ngan perut dia
kuat menyusu ah
setin tu dalam 2 hari setengah

dua minggu lalu
balik dari kampung
muka ava mula rashes dan kurap
ingatkan sebab kat kampung panas
then getting worst
dan tak berak sampai 3 hari


Ava and Danish (Dimas)

try smilax lagi
minta dengan Ani susu si Dimas ni
again perut ava berbunyi
dan cirit birit

hunt for the suitable milk again
jumpa lah packet kecil Anmum
try kat ava then ok
kurap kat muka pun dah getting better
Ava ni tak memilih
susu je apa yang dibagi even
susu bersama dengan air akar kayu
yang di introduce boss SIL
tuk buang panas baby
cuma perut dia je yang tak tahan
salah susu akan cirit birit

if si Dimas tu memilih
ditukar ani susu smilax baby kepada smilax advance
sanggup tak menyusu sebab tak suka
tapi perut dia ok tak buat hal



yang ni lunch tadi
seperti biasa makan kat after3 kopitiam
suka suasana dia yang ada free wifi
today try spagetti dan black paper lamb chop
look nice tapi tak berapa sedap
sos black pepper nice, pedas
sos spagetti tak best!

yang dimsum tu my favourite
selalu makan if pergi sini
esok bermula nya CNY bazaar kat area office
ok gak at least banyak choice tuk lunch
sebab pasti ramai orang jual makanan

dan yang bestnya office tak busy
sebab jalan raya ke office tu ditutup
tuk bazaar ni

cakap tentang office ni
tadi adalah fire alarm testing
kita semua cam...
hah testing ke bebenar ni?
dah lah bunyi alarm tu pelik je
teeeeeeeetttttt camtu
bukannya macam yang tengok kat tv
kriiiiiiinggggggggg!!!!!!!!!!!

call boss kat bawah tak jawab
kita cam, ehh diorang dah lari semua ke?
then kebetulan aku hantar barang ke another tingkat
balik je aku terus semua tanya
bebenar ke or alarm testing je?
aku cam errk... aku naik atas lah tadi
bukan turun bawah pun
semua aaaaaahhhhhh.........
tak puas hati aku call bawah lagi

yang jawap tu cakap testing kot
sebab aku masih kat sini pun
nothing happen
boss pun tak inform ada alarm testing
ahh.. leceh tul lah boss tu
tak bagitau, buat semua wonder sana sini je
sangat tak suka.........

zzzyy

Tuesday, January 25, 2011

hari yang masih busy
mana taknya
2 orang je 2 dept
another 2 lagi cuti
agak letih terkejar sana sini

suasana kat office biasa je
selain dari angpau packet
tergantung2 di siling dan lekat di dinding
suasana nak menyambuat CNY takda terasa
semua serba selamba
cuma office sentiasa berbau limau
banyak gak limau di sponsor datang

sampaikan tadi
dek kerana sana sini berpesta makan limau
office kat tingkat aku pun bau limau
tak perasaan apa terjadi kat ground floor

a small fire makan siling!!!
memang masa aku turun tadi
ada gak kawan cakap
perasaan tak cam ada bau benda hangus
aiyak, hidung aku kurang sensitif
tak perasaan sangat
then ada lah customer naik atas
bagitau kat bawah ada kebakaran

half of orang kat floor meluru ke bawah
half lagi termasuk aku masih cool
lagipun masih ada customer
takkanlah nak tinggal begitu saja kan
yang meluru keluar tadi tu
aku tak pasti
samada meluru lari
ataupun meluru nak tengok apa yang berlaku

by the time aku busy body turun ke ground floor
keadaan dah cool down dan gelap
extiquiser dah digunakan
ada orang yang kat bawah tu lari ke our floor
larikan bau yang kuat

just a small fire
short circuit, wire tah lampu or aircond
nasib cepat sedar dan berlaku masa bekerja
imagine if malam takda sapa sedar
sure office hangus!

yang tak best dan tak praktikalnya
orang2 kat tingkat atas takda yang inform
nasib hanya kebakaran kecil
if besar, tunggu kita orang cam dah dipanggang kot
baru ada yang nak bagitau

tah mana perginya fire warden
awal tahun bukan main lagi
siap gantung kat notice board
sapa dan sapa fire warden every floor
yang ni jangan nak direct mana pergi
bagitau pun takda

yang boss lak
awal2 lagi dah cabut......!!!

dan tadi masa kat toilet
aku terfikir terimagine sambil tersenyum
kalau lah kebakaran
masa tengah melepaskan hajat
perut tengah meragam
camna ya?
nak teruskan hajat ke?
atau lari??


zzzyy

Monday, January 24, 2011


fuuhhh!!!! hari yang meletihkan
kerja tak busy sangat tapi meletihkan
tambahlah penyakit 'M' pada hari isnin
if boleh, asyik nak MC saja

takda apa yang interesting
hari dah start hujan kembali
ni ngah lebat
best tuk tidur...

wooo..... goodnite

zzzyy

Sunday, January 23, 2011

semalam seharian lepak kat tempat SIL
bukan ada kerja lain pun
kerja makan tidur tengok tv saja
malam masa balik pergi kiosk celcom
nak bayar bil brukben
tapi sadly kedua2 mesin tak boleh pakai
leceh tul
dahlah brukben kena potong
aiyak!!!
rasa cam dikuis2 hati asyik nak online

ingatkan nak tunggu monday bayar baru guna
tapi tak tahan juga
opt for the choice yang SIL Tut offer
pinjam brukben dia
dia lak guna wireless wifi

so pagi tadi walaupun malas
tapi dek kerana nafsu nak berinternet
aku tetap ke rumah SIL ambik brukben
jarak yang lebih kurang 15KM
sambil tu beli lah seekor ayam panggang
malas nak masak
lunch dengan ayam panggang, petai
dan sayur pahit.
berselera!!!! tapi..........
dah 2 kali cirit birit air sesaja
kenapa yaa??



cheese tat yang sangat sedap!!!!
aku dah bantai 3 bijik
SIL yang seorang lagi belikan
nom!! nom!! nom!!!
nanti nak beli lagi dan lagi "_"

dia ada pelbagai perisa
so far rasa kiwi, strawberry (rasanya)
sebab masam2
dan perisa cokelet
sekali ngap......heaven...............!!!!!!!!!!!!!



ni pula majlis ringkas
sempena seorang colleague yang berhenti
(did mention it on my previous n3)
dia yang baju kuning tu
hilang another kawan kamceng kat office
tapi takpa
she go for good
kita boleh sentiasa berjumpa
for lunch or a cup of coffee
wish you all the best Teo!!!



ni pula meeting semalam
adalah isu yang dibangkitkan
agak hangat dan menghairahkan
if berjaya diselesaikan
habuannya agak lumayan "_"



hmmm....
tadi aku potong kuku Ava
dah besar anak lala aku ya
sangat terharu bila tengok dia
dah reti mengenggam tangan
bertapa dari yang taktau apa2
sekarang membesar didepan mata
makin hari makin pintar
makin menjadi ' manusia'
bak kata seorang kawan

sekarang ava dah makin panjang
bila dibaringkan
kaki akan diangkat ke atas
dah reti mendodoikan sendiri
dah pandai pegang soother (pepet) sendiri
tapi tak selalu sebab jari dia masih dibungkus

ni dia tengah baring tengok tv
tengok so u think u can dance
suka sebab banyak bunyi

mak dan apak tengah
bersuka ria makan
tu ler sesaja kerja
kebetulan SIL dan adik datang
bawa banyak makanan
aku ngah kontrol
sebab cirit birit!!!!!

zzzyy

Friday, January 21, 2011

Nuan Udah Makai?

Nuan udah makai?



Awak sudah makan?

You already Eat?



Nuan= Awak, You

Udah= Sudah, Already

Makai=Makan, Eat

zzzyy-harap maklum, some of translation kedengaran agak janggal sebab ianya ada yang direct translate.

Thursday, January 20, 2011

setelah beberapa hari hujan
akhirnya hari ini matahari menjelma
semalam pun ada keluar tapi
sekejap2

kerja2 di office makin banyak
awal tahun so semua kena kerja keras
demi tuk achieved target2 yang berjela2

baru 20 hari masuk tahun 2011
memacam ragam, kerenah, kes2
berlaku di office

dimulai dengan kematian ibu seorang colleague
an active lady yang sering kami jumpa
then tetiba meninggal disebabkan cancer
which hanya baru diketahui last Aug

mulanya sakit perut yang amat sangat
then bawa pergi clinic baru tahu ianya cancer
no wonder all this while sering sakit perut
cancer tahap 2 atau 3, aku tak pasti
yang akhirnya membawa kematian

then tadi seorang colleague
ada batu kat hempedu
dan kena operation soon
tunggu after doing some check up
baru harinya ditetapkan

dan no wonder gak dalam masa
2 tahun kebelakangan ini
dia sering deman2 tak sedap badan
sampai dapat gelaran queen of sick leave
rupa2nya disebabkan batu kat hempedu tu

so pengajaran bagi semua
meskipun sakit tu sikit je
namun if sering berlaku
baik check up cepat2
jangan sampai terlambat

then esok, hari terakhir seorang colleague
meninggalkan kita for good
setelah berkhidmat lebih 15 tahun
akhirnya dia resign
ada lah alasan kuat tu kenapa dia resign
sanggup meninggalkan segala
kemudahan dan facilitites yang ada

then tuk membeli gift
dan mengadakan majlis ringkas farewell
meskipun nampak simple dan senang
tapi ianya membuat 2 hari kepala aku pening
dan hari ni, berdenyut-denyut

nak beli gift yang sesuai satu perkara
pastunya nak sediakan makanan
tuk 24 orang dengan budget yang sangat ciput
RM3 seorang, lagi lah memeningkan
bukan apa, semuanya plan last minit

then find the solutions
manage to bought the gifts
kawan tu kan memang berminat dengan fengsui
so belikan peacock fengsui
dan 3 buah cooking books
hah!!! biar dia kerja memasak sesaja "_"

dan yang peacock tu
fengsui yang kita buat sendiri
she should walk like a peacock dari company
mengerbangkan sayap dengan bangganya
she have done a lot for the company
meskipun company tak appreciate
sungguh menyedihkan right

anyway...
she do the right thing
take up a new challenge
her market value is high enough
to be compete in the outside world
wish her luck in everything

ada a few lagi kes berlaku kat office
tapi tak sesuai tuk diceritakan kat sini
P n C :)


zzzyy

Tuesday, January 18, 2011

Rambut-tunggang terbalik

Rambut mak kan dah sangat panjang
dah sampai buntut
so plan lah nak gunting
tapi since dah lama rambut panjang
taktau lak camna fesyen yang sesuai
jika dipotong pendek

so goggle lah kat internet
cari lah keyword cam
hair style for woman
keluar lah yang memacam
page2 yang atas je
ehh... banyak yang tak sesuai
sebab mostly fesyen tuk orang muda

so guna lah keyword
hair style for woman fifty years old
hah!
kali ni okay sikit banyak pilihan
keluar gak fesyen tuk yang tua2
scroll bawah dan bawah

apasal ek makin lama makin
banyak lak gambar
lelaki atas perempuan
ataupun perempuan atas lelaki
tunggang terbalik

aku senyum tengok mak
mak senyum tengok aku
tapi wonder gak apasal
cari hair style tapi terkeluar tu semua
mungkin hair tu ada style gak kot

since dah banyak sangat picha tu
so click lah satu
nak gak tengok lebih detail
apa yang diorang tayangkan
hah!!! site prono!!!!
gambar orang tunggang terbalik semua

kebetulan bapak yang lepak kat verandah masuk
cepat2 tutup!
lepas tu sama2 dengan mak
gelak besar2!!!!!
terbantut niat nak cari style rambut
hingga kini rambut mak belum bergunting

zzzyy

Monday, January 17, 2011

Tak terasa anak lala(dara) aku dah 2 bulan 17 hari
dah semakin membesar lak dia
masih lahir 2.44kg
masa umur sebulan 3.30kg
masa umur 2 bulan 4.00kg
peningkatan berat yang sesuai dengan size dia



Sekarang dah reti di ajak bercakap
of course bukan bercakap macam kita kan
ooohhhh... aaahhhh..... tu semua lah
dah reti senyum bila diguraui
dah reti nak minta dukung
dah reti nak manja2

sangat comel!!! sangat geram tengok
asyik nak cium selalu
mak sering merepak(membebel)
pipi ava bau busuk air liur
aku lah yang sering kucup2 dia "_"



Ava dah tau bila digambar
terus reti posing senyum
mata jangan mengerdip
tiap hari bekerja
mak mesti hantar sekurang2nya
satu gambar tuk aku
bila tengok selalu rasa nak cium picha kat tepon
tapi if buat camtu
tak pasal2 kena cap sot, naya je

sejak kehadiran Ava
tak terasa masa berlalu
dan tiap kali nak turun kerja
rasa nak duk rumah main dengan dia je
tapi dia kan masih baby kena banyak tidur
so most of the time tak boleh ganggu dia



Yang ni bukan Ava kecuali
yang tengah tidur berselimut hijau tu
ini ada Danish or famously known as Dimas
anak Ani yang tua exactly 3 bulan dari Ava
dia lahir 1-08-2010
Ava lahir 1-11-2010
petang jumaat dia dan mami melawat Ava
dulu mak ada jaga dia about 2 weeks
so dia kenal lah mak
tengok je mak terus dia senyum
sangat seronok bermain dengan mak
baby berdua ni baik Ava maupun Dimas
suka tidur berselimut meskipun panas

apa2 pun doakanlah mereka berdua
menjadi anak yang berguna
sihat walafiat sentiasa
amin....

zzzyy

Sunday, January 16, 2011

Good morning
ek dah nak good afternoon ek
takpa2 masih morning
aku memang lambat bangun pagi ni
semalam happy hour sakan
year end annual dinner
pastu sambung tempat lain
dah lama sangat aku tak ber happy hour
despite of heavy rain
tetap maintain meriah

dinner quite dull
speech manager berjela-jela, setengah jam!
aiiyyaaaa........... masa dinner camni
sapa nak concentrate sangat
semua mind nak enjoy saja
tengok menu perut dah lapar
nak melantak je.........



The food kat Palace Imperial Hotel ni tak sedap
hot and cool 5 dishes ok
shark fin soup berketul2
nasi goreng biasa je
ikan kerapu dia tasteless
nestum chicken a failure!
ayam masih basah2 dan some berdarah
lamb goreng tah dengan apa, paling teruk!!!!
asal nya menu yang ditunggu2 tapi kecewa
lamb dia mostly lemak!!!!!
10 of us which selera cam dinasour
tak setengah pun lamb dimakan

tuk lucky draw
1 dept 1 table
nama bermula dari T
diorang bertiga yang sapu!
RM500, RM800 & RM1200
yang lelain dapat compulsory draw je
RM100-RM300 each
okay gak tu
at least bukan dengan tangan kosong

dapat 1 mug with company name

cuma secara keseluruhannya dinner boring
tak seperti dulu
bukan lah menyalahkan sesapa
cuma orang2
yang sering meng'happening'kan dinner

semua dah low profile
layan diri sama sendiri je
dah tak berminat
nak make everybody happy

cukup lah kalangan close friend je happy

*admire baju kawan yang kat picha atas tu
sangat lucu :) dan sesuai sesangat dengan dia

zzzyy

Saturday, January 15, 2011

leceh tul kan
if hari tak bekerja ni
mata punya lah bersemangat nak terbuka
meskipun dengan cuaca yang sangat nyaman
hujan since early morning
tapi if penyakit dalam perut
tu dah nak mengeluarkan diri
memang susah nak tidur kembali
ah... since dah dalam bathroom
elok mandi terus
segar bugar!

family yang lelain semua masih tidur
termasuk Ava, masih bergulung dalam selimut
tengok apa2 yang boleh dibuat breakfast
eemm... ada fish ball, meat ball dan prawn ball
lebihan dari soup hari tu
terus stim semua, for breakfast. Sedap!!!

pastu terus plan menu lunch
semalam ada beli petai
dan ikan tongkol
petai tumis ikan bilis
dan ikan tongkol asam pedas
ngam sesangat lah tu tuk menu lunch

memula masak air panas
basuh dan rendam botol susu Ava
tuk minum dan tuk mandi Ava sekali
mak yang dah bangun dan cek apa aku buat
terus nak makan!!!
hoh!!! belum mandi semua dah nak makan??
mementang ada favourite dia, petai
lagipun mak aku ni lapar sesaja
ni 12.07pm ngah aku buat n3 ni
dia tengah makan
2 pinggan nasi!!!!



aku masih kenyang lagi
tadi makan nesvita oat 3 in 1
since aku ni tamak
sudah semestinya sebungkus tu tak cukup
aku siap taruh another big spoon oat
baru pekat!!!! "_"

oh yea...
ruang tuk letak washing machine belum siap
tu yang tengok tak best je kat dapur tu
belum ber'tile' semua
tukang buat masih sibuk
akan bersambung next week
harapnya semua selesai ya
tak sabar nak pindahkan washing machine
dari bedroom aku
bedroom yang dah tak macam bedroom lagi
bergantungan kain baju



:) yang ni aku sangat suka
kawan2 yang lepak kat dashboard blackie
lembu tu memang aku punya
yang sotong dua ekor tu
aku songlap dari adik!!
hehehee!!!
dulu dalam hyppo
pastu aku tengok terbiar je kat atas meja
dari disaluti debu
baik aku bagi kawan dengan lembu tu
kan lagi meriah kan kan kan "_"

malam ni branch year end dinner
aku dah plan nak berseronok dengan kekawan
nak happy hour sakan
kasih release semua tension2 tahun 2010

zzzyy

Friday, January 14, 2011

Manah Berita Aku

Manah berita aku.

ertinya:-


Saya khabar baik

i am fine

zzzyy

Thursday, January 13, 2011

bila masuk office after the breakfast,
dikejutkan dengan berita
kematian mak one of the colleague
most of us kenal mak dia
mati mengejut,
menurut colleague,
sebenarnya disahkan cancer last Aug
tapi tak fikir secepat itu dia pergi

aku balik kerja thursday lak
dikejut kan dengan berita
seorang colleague which memang close with me
akan berhenti kerja setelah kerja about 15 years
bagi 2 weeks notice and next friday last day dia

tahun 2011 bermula
dengan kejutan demi kejutan
doa2kan lah kita semua tabah dan sabar
menghadapi apa jua dugaan melanda
yang penting kena selalu gembira
if stress sekurang2 haruslah
mengembirakan diri sendiri

dah ngantuk....

zzzyy

Wednesday, January 12, 2011

Hari terakhir dari 3 hari aku cuti
mungkin tuk bulan ni
which bulan ni dah ambik 4 hari
tinggal 22 hari lagi leave aku
tahun masih panjang oooiiii......

3 days plus 2 days weekend
last sunday balik kampung
stay for 2 night
seronok balik ramai2
ajak auntie and cousin
tidur kat kampung gak
kerja kitorang....
makan tidur berkaraoke
heaven.....................!!!!!!!!!!!

Tapi kesian blackie
kena angkut semua barang
hyppo stroke tengah2 jalan balik kampung
terpaksa on tow ke workshop
Ava dan mak yang ikut hyppo
terpaksa diangkut dek blackie
alahaiii...
ava tak sah balik kampung
if tak di angkut oleh blackie "_"

balik rumah petang selasa
malam pergi rumah ani
makan laksa sarawak
Tq buat Ani dah adiknya lyn
yang dah bersusah payah
sediakan laksa dan sanggup menunggu
ketibaan kita dari kampung
tambahnya lagi malamnya
kita datang lewat
so bila sampai rumah ani rasa bersalah lak
lyn pun dah balik rumah
makanan belum berjamah dan banyak
haruslah makan banyak dan banyak
jangan membazir...... "_"

semalaman dan hari ni lak
kerjanya aku baca blog Mas Kancil
dan blog uncleseeker
banyak cerita kat blog ni
banyak berita gempar yang
some boleh dipercayai
some sekadar untuk hiburan saja
sahih ke dongeng lantaklah kan
cukuplah sekadar menghiburkan
mungkin ramai yang dah baca
cuma aku yang ketinggalan
huhuhu.....
ketinggalan keretapi

zzzyy

Saturday, January 8, 2011

Sekarang if balik kampung
not an easy task!!
lately biasanya bawa mak dan ava
tapi blackie tetap penuh padat!!!!
penumpang depan will be
segala bag tilam bantal milik ava
dan kain baju
even kekadang bag berisi kuali!!!
bukan apa,
aritu aku beli kuali non stick 40cm
so sangat senang bila memasak
terutama bila mengoreng mee
tu ler aku bawa ke sana ke mari

dah tu bonet lak penuh makanan, jajan
yang kekadang tu yang dibawa kampung
tu juga yang dibawa balik ke sini

yang tensionnya bila nak uploading barang tu semua
alahaii... tak abis2
bila loading dalam kereta senang sikit
cuma terkial-kial susun sesempit mungkin
untuk mencukupkan ruang

ni hari ni atau pun esok
start balik lak process pengangkutan
sebab next week aku cuti 3 hari
so semua balik kampung
memandangkan lama juga tak balik lama2
kali ni SIL ikut sebab dia pun cuti
kena bawa banyak ration "_"
kita bantai makan tidur makan tidur
kan sis kan :)

lagipun sure ada yang dok melawat Ava
so kena sediakan jajan tuk yang datang
yang aku risau sekarang
Muka Ava hancur kegatalan sebab panas
memang lah ada kipas
which most of the time 2 kipas sentiasa bersama dia
satu kipas siling
satu lagi standing fan
tapi Ava tu suka garu muka if kepanasan
even sekarang pun muka dia ada bintik2 gatal
cuma kurang bergaru sebab tidur dalam ekon, sejuk.

zzzyy