Saturday, December 31, 2011

as expected
bangun awal sebab
ada yang awal2 pagi dah
nak layan upin ipin kat youtube
angkut bantal angkut selimut
baring sebelah
dahtu tengok upin ipin kat phone
mesti nak dipegang
marah aku bila aku nak layan tidur
dan letak phone atas bantal
alahaiii kecik2 dah pandai memerintah



ni dia bos kecik
dah reti buat muka memacam
especially if tau ko nak capture picha dia
getting noty and congek
luckyly semalam dia baik2 saja tidur nyenyak

oh yeahh... pepagi aku dah buat lawak
masak daging sup campur pumpkin
masak lemak kulat+suhun+tahuu pucuk
tambah garam aji tapi masih gak takda rasa masin
tambah lagi
test eeh masih takda masin pun
dlm hati terdetik juak
berus gigi sudah basuh muka pun sudah
takkanlah takda rasa
adakah lidah aku dah numb??
scary tau!!

taruh serbuk knor pasti sedap
baru ada lah rasa sikit
tapi masin masih kurang manis lebih
eemm... pehal hah??
garam ni dah tak masin ke?

berkali kali aku taruh garam
masih tak masin2
so blame it on the pumpkin
yang buat sup aku manis
santan yang buat masak lemak aku manis
semua dah siap
malas nak fikir
siap makan semua sekali
mak and adik belum nak makan
so aku layan sendiri lah sup2 tu

ava bangun dari tidur
makan panaskan bubur nak bagi dia makan
tetiba mak teriak dari dapur
pehal masak lauk dengan gula ni
takda garam pun
aku cam......hah???
terus gelak besar2!!!!

rupa2nya tadi aku masukkan gula instate of garam!!!!
patut lah instate of mkin masin, makin manis lak
clear my worries
yang ingatkan lidah aku yang numb
rupa2 salah perisa
tah sapa yang taruh gula castor dalam bekas garam
patutlah ada plastik garam sebelah
mati2 aku ingatkan tu lebihan garam
tak muat masuk bekas dia
cis!!! Ciss!! CcissSSs!!

ehh hari terakhir tuk 2011 ya
apa korang buat hari ni?
apa program korang buat hari2 terakhir 2011?
aku malam nanti ada dinner kesatuan pekerja
terus direct countdown
harap dapat lucky draw

ada banyak lagi invitation
uncle ada buat makan2 family
kawan sekerja pun ada jemput makan2
but since dinner kesatuan ni dulu
so first come first serve lah

zzzyy
a few nites of sleepless nite
hopely malam ni dapat tidur nyenyak
and bangun lewat pagi esok
which biasanya ada je yang merengek
or duduk atas perut time siok2 tidur weekend
mana boleh tidur lagi if ava dah terhenjut2 atas perut

lately dia kurang sihat
asyik suam sejuk badan dia
cuma hari ni dah bertambah ok
tapi ada bintik2 kat badan dia
terutama after mandi

tu ler yang tadi pergi melawat mami tut dia
yang kerja kat hospital
doc kata ruam biasa after demam
syukurlah if camtu
bukan pa
cuma risau takut cacar air

semalam menghadiri majlis reception kawan
baru first dish ava dah meroyan
terus balik
tu pun meroyan about half hour kat dlm kereta
nak tidur pun sakit bebenar
dok meroyan dulu
then nyenyak hingga sampai rumah
kesian mak tak dapat joined aunty2 yang lain
terpaksa ajak dia balik sama

dah ler lapar sesangat sebab majlis start lambat
tak sempat lak tapau
sebab worry ava terbangun n nak aku dukung
mak tidur tak makan
aku sempat makan nasi n lauk tengahari
baru je pas makan
tangisan ava bersambung
nasib tak lama
pastu dia flat lik

k nak tidur
goodnite

zzzyy

Friday, December 30, 2011

Thursday, December 29, 2011

morning
another exhausted nite
lil ava menangis sesaja
suspected mungkin sakit perut
luckyly lepas ambik ubat dia ok

minggu ni minggu makan sedunia
xmas makan for open house
semalam makan lagi with ani
entertained one of the boss dari gvnment sector
sebab dia nak transfer ke kuching

petang ni lak SIL's bestfriend wedding
whole family invited but guess
maybe ava n mak tak ikut
ava is still not really well

ni aku belum ready tuk kerja meskipun dah 7.27am
masih layan kepala yang on the air
tidur about 3am tadi
nasib ada vitamin
so far, pharmaton ni berkesan tuk aku
if rasa kurang energy or lemah2
aku telan sebiji
save my day

k lah ek
nak ready
have a nice day

zzzyy

Tuesday, December 27, 2011

sian sesapa yang baca blog aku ni
asyik update tak seberapa je
tu pun selang sehari dua
maaf lah ya
aku tengah mode malas update
bukan takda idea
tapi sangat2 malas nak mereleasasikan idea tu

if tak ngadap blog
kat office contohnya
or tengah makan
or tengah buat sesuatu aktiviti
first thing aku ingat
mesti nak update blog
tapi bila dah sampai rumah
bergaduh dengan ava depan pc
terus malas nak update

ni pun baru plan nak update
sebab dah abis main semua games kat FB
tapi tau2 ava bangun lak
bangun kul 11.31pm hah!!
tah kul brapa tidur nanti
yang pasti aku dah ngantuk

tambah lagi sekarang ngah fever on and off
sekejap panas pas makan ubat normal
then abis kesan ubat dia panas lik
bad mood, asyik nak minta dukung je
terpaksa jadi badang ngan ava ni

k lah weh
aku nak escape pergi tidur
sshhh...........
mak bapa and adik2 ada take over jaga ava
sshhh......
nite2

zzzyy

Friday, December 23, 2011

fuh!!! what a day!!!
hari yang sepatutnya relax sebab on leave
menjadi sangat meletihkan
start aktiviti sukan 11.30am
sampai 11pm, belum lama dah sampai rumah
pergi JPN, service getting better
and more organised
uruskan sesuatu just take me about 15mins
segala urusan selesai
takda yang leceh2 berlaku
sangat happy

then nak cek on alarm blackie
yang semalam tetiba berbunyi
signal pintu tak padam
meskipun pintu semua dh ditutup rapat
terpaksa kunci secara manual
then bila start berjalan tadi
semua manual
even nak lock pintu pun manual
biasanya tekan je brek semua tutup sendiri
so sebab taknak rasa janggal begitu
or takut kerosakan berlarutan
cepat2 bawa pergi cek

pergi bengkel kereta
diorang taktau buat
kena balik ke perodua service
which aku worry
kang takda kuat sakitnya
diorang bakal cakap banyak kena repair lak
aku bukan reti tentang kereta pun

tapi terpaksa gak pergi perodua
terfikir since dah pergi sini
why not service blackie sekali kan
last aku service bulan april lepas
which sekarang sebenarnya
dah melepas pun tarikh sepatutnya service baru

tukar minyak itu ini
all and all RM161.05
fuhh... lega, masih mampu bayar
kepincangan alarm pun dah dibaiki
sangat senang hati

pastu lepak minum kejap
sebab adalah about 2 hrs kat perodua tu
tekak kering!!!
balik rumah sekejap
then menjemput ava, mak n SIL's mami
tuk pergi emart
wahhh... emart memang very da happening
banyak sayur2an local dijual
buah2an tempatan

k lah weh
dah tak tahan mengantuk ni
papaiii


zzzyy

Lapooo

Lapooo

=

Kenapa

=

Why

zzzyy

Wednesday, December 21, 2011

dalam perjalanan balik kerja
bila dah berdekatan dengan rumah
hujan adalah amat lebat
susah nak tengok jalan raya
dahlah jalan dipenuhi air
fuyiooo... rasa nak cepat2 je sampai rumah
tak sanggup nak drive dalam keadaan bahaya

nasib sampai kat rumah
bapak yang tukang buka gate
if tak, sure lebur kebasahan

cari ava, ehh takda
rupanya dia dah raun2 ke Emart
til now 7.54pm pun belum balik
aiyooo anak aku tu
kecik2 dah berjoli sakan dibawa nenek ek

semalam merajuk
nangis kat celah katil
berebut channel tv dengan nenek
nenek nak tengok drama indon
dia nak tengok baby tv
last2 dia menang
hahahaaa... dah mula ler tu
kita akan berebut siaran tv

kerja kat office busy
sibuk merelief tempat lain
kerja sendiri tak terbuat
lantaklah
dah malas aku nak kisah
biar camtu

eh malas nak sambung
nak makan durian..

zzzyy

Tuesday, December 20, 2011

good morning!!
semalam tak sempat update
so pepagi ni aku tempek sikit updating ek

tengah minum kopi
and dah menelan 2 batang sosej cheese ayamas
and to tell the truth
sedap..........!!!!!!!!!!!!
terasa menyentap2 cheese tu lalu kat tekak
tambah lagi isinya yang gebu
oooouyoooooo... nyamai!!

luar cam nak hujan
time aku bangun tadi memang mendung
then dalam bz2 masak bubur ava
and washing laundries, cuaca cerah
ni dah mendung kembali
nasib baik aku tak jemur kain baju
if tak,
kang menambah kerja mengangkut nya balik

rasanya office tak busy lah
even busy pun aku dah pandai work smart
disebabkan banyak kerja kena buat sana sini
so, production jadi slow
if, if lah hah cos so far belum lagi
if boss tanya kenapa slow?
senang je, bagi dia jawapan comman
kan kena belajar banyak kerja
of course slow kan sebab belum expert
aku pasti
101% dia tak berdaya nak terus bertanya
sebab dia yang buat hidup kita kucar kacir!!!!!

ala.. if dah expert pun buat2 tak expert
jahat kan aku
bukan apa
if dia tengok kau expert
makin banyak kerja kau kena buat
aku dah belajar dari mistake
edddeehh mistake ke?? hahahaa :)
makin kau cepat buat
makin kau cepat catch up
makin banyak kau kena buat
yang buat2 slow tu
akan buat sikit
bukan diorang tak pandai pun
saja work smart
management tegar kena layan
dengan perangai wat bodoh je
soo... kau selamat
dia makin bingung
lantaklah! sapa suruh tak reti managed branch
dok huha huha huha
tentang kehebatan dia watpe
cam dia sendiri buat semua to make
the thing sucess!

opss terbebel lak
nak mandi! nak mandi!!
kang cam mimpi malam tadi lak
terlambat turun!
see ya and have a nice day...

zzzyy

Sunday, December 18, 2011

Minggu Makan

minggu untuk makan!!!!
makan sesaja kerja
jumaat makan!
sabtu makan
ahad pun makan!!
bukan makan yang lite2
makan yang extra heavy

soo aku rasa sudah semestinya
badan pun naik cam di pam pam

friday makan dengan colleagues
saja melayan feeling pre christmas
tak ramai pun, hanya berenam
sesi cerita luah perasaan
dengan apa yang berlaku surrounding
sebab memasing memang busy
takda masa bercerita or bertipon
lagipun kerja with a different branch



buffet dinner at Palm Terrace Cafe', Imperial Hotel
RM48++, makan 5 orang free 1
worth kan



1st plate
macam2 ada
habit aku
first round suka ambik memacam
sikit itu sikit ini
saja tuk try test
if sedap boleh ambik tuk 2nd round



plate 1st round, licin!!!!
nom!! nom!! nom!!
kebuluran teramat sangat
sengaja makan segelas kopi C
dan sepasang bread for breakfast cum lunch
sebab malamnya nak lepas geram!!!



2nd round!
western mix local
siap ada asam kedondong dan acar timun
roast potato lamb chop, lamb rempah
bbq chicken wing dan pita bread yang berinti
sedap2!!! tapi after this round
aku dah tak larat...



dessert dia ada pelbagai
tapi aku ambik yang ada cheese2 saja :)
semua sedap2
issk even terfikir sekarang rasa terliur lak
ayooooo....



last sekali aiskrim
to be announced
aku fail mengulung aiskrim tu
dengan scoop dia
asyik tergelincir saja

cerita punya cerita
aku and ani orang pertama sampai
group kami gak orang terakhir beredar
banyak cerita tentang kerja digossip bersama
sampai minum kopi pun aku tak sempat
which jarang aku buat masa buffer dinner
biasanya perut dah kenyang
gerenti aku minum kopi or tea tu melegakannya
akhirnya...
ballik rumah dengan perut yang amat kenyang

kesimpulannya if sekarang pergi buffet dinner
aku dah tak sekuat dulu makan
enjin dah lama maaa
dah tak kuat tuk buat production :D

pagi sabtu
ada picnic bersama officemate
janji kul 7am
tapi aku tergelincir sejam
tak larat bangun awal
cos malam sebelumnya ava buat hal
bangun kul 1am tidur kul 3.30am
pagi lak seawal 6.30am dah bangun
pergghh!! sakit badan



ok ni antara team picnic
project panggang memanggang
2 kali mengangkut barang2 ke pondok
sebab hujan rintik2
tapi tak juga jadi



hasil panggangan yang menyelerakan
terutama chicken wing dan lamb
again, terliur bila ingat rasa dia
much2 better than yang main panggang dengan oven
by afternoon semua balik
tak larat berpanas
tu pun aku dah kena sikit sunburn

sempat menapau 3 hiris lamb dan 5 wings
makanan banyak so share lah bawa balik
tapi ada juga yang tah pa jenis
selamba je bawa yang belum dimasak

3 bungkus sosej cheese yang sedap
tetiba hilang!!!
aku ingatkan dah semua dibakar
ani cakap belum sebab ingat nak bakar
lepas adalah yang 2 3 orang tamak tu balik
bila kita nak start bakar balik
semua hilang....
ani and another kawan sungguh kecewa

bukan apa
tu kan makanan tuk semua
if ada lebih sama2 lah bahagi menapau kan
seorang ambik sikit seorang ambik sikit
jadi lah kan
ni tidak, ada lah seorang tu
asyik berulang alik ke kereta menghantar tapau
tah berapa banyak dia tapau tak perasaan
yang pasti sangat banyak!!!!

pagi ahad
seawal 9.15am dah terpacak kat area kerja SIL
sama2 nak pergi kenduri kawin kawan SIL
kawin melayu kat hotel
first time aku attend
biasanya kenduri kat rumah



pelamin yang simple tapi berseri-seri
sangat suka tengok



menu yang simple tapi sedap
cukup mengenyangkan perut yang sangat lapar
asalnya patut start 10am tapi meleret hingga 11.30am
nasib tak banyak speech terus makan
cuma almost termiss menu butter prawn tu
terlupa hantar dek waiter
dahlah menu yang ditunggu2
adooii siott tul

rasanya waiters & waitress tak cukup
nampak sangat kelam kabut
even ada sekali tu
aku jadi waitress refill air tuk meja aku
yalah dah makan tapi takda air
kang tercekik naya je kan



sukat this gift
cokelet and cake buah with white cokelet
packing dalam bekas yang comel and ribbon yang comel
overall, majlis yang simple sederhana tapi memuaskan

begitulah kesudahan minggu aku
yang penuh dengan aktiviti makan
so if aku semakin temban
fefaham lah yaaa :)

zzzyy

Friday, December 16, 2011

Thursday, December 15, 2011

seawal 5.30am ava dah nangis
dan merajuk
lately reti bebenar dia merajuk eh
siap goleng2
tambah lagi
kita tak faham apa dia nak
semua cakap dia aiii aiii aiii
if sebut fish keluar angin hujung 'isshh' tu je



ni pagi tadi
apak n mak mendera anak aku
sambil tu dia makan bubur
morning breakfast!!!!
seronok tau dia dikeliling penyepit baju tu
siap nyanyi2



ni dengan moimoi
kuching cousin
asalnya dia memang finantik kucing
tapi bila dibagi peluang pegang n main
ragu2 lak dia
tapi tau lak ter auw auw cari kucing



hari ni genap lah 1 tahun 1 bulan 15 hari budak ni
dah banyak gigi
dah kuat berjalan
dah reti merajuk goleng2
faham apa kau cakap
tapi masih belum tahu bercakap
cepat boring cepat marah
suka makan pepet
and lately if takda pet, suka isap tunjuk
not a good sign

hah..... kan sekarang dah bulan terakhir 2011
soo banyak lah upacara makan2



monday
seafood day
tapi semua kecewa
sebab takda ketam
cuaca tak elok so takda flight dari KK
ketam pun takda
sungguh canggih kan ketam sekarang
dah reti naik flight



ni pula malam tadi
project yang tak dirancang
plan asalnya nak pergi parkson
sebab ada voucher $100
so nak tengok2kan lah baju
tuk ava pergi wedding dinner auntie kate

pergi restaurant cum bistro thai
tapi aku tak admired masakan thai
kita pilih western
mak, mula2 makan lamb shank
portion yang kecik tapi sos dia sedap
masih tak kenyang and aku tak hairan
order grilled lamb chop
portion yang memuaskan dan sos yang
sangat2 sedap!!!
marvellous!!!! awesome!!! some2!!!

pada hal first time mak pergi sini
tak perasaan aku
lagipun memang lama tak pergi sini
since ava ada tak pergi lagi
so since ava dah lebih setahun
aku lebih setahun gak tak pergi sini

perkembangan kat office...
at last!!!! tadi aku habiskan project deco
aku je yang lebih semangat xmas
so since dua minggu yang lalu
dok sibuk fikir camna nak wat deco
stage by stage aku bei deco tu
akhirnya hari ni semua tergantung



this is my favourite corner
sejak 2 minggu lalu dah terpacak kat sini
yang balloon tu lak buat cam bday party
ah persetankanlah
yang penting lain dari hari biasa
at least ada celebration feeling
and xmas mood


zzzyy

Tuesday, December 13, 2011

ehaaa!!!
a few days takda buat n3
malas + takda idea

kerja ok2 je
kekadang busy melampau-lampau
kekadang ok gak
yang free tu memang takda lah

aku lak kat office
bersemangat buat xmas deco
tapi office besar
susah nak beli deco dengan budget yang ciput
gantung deco kat atas frame pintu manager
dia kan tinggi
cukup2 je nak sentuh rambut
awal2 aku dah suruh dia sukat
takut dia terkena
kang mengamuk orang tua tu
nasib dia sporting dan tak kena pun

semalam bawa family makan seafood
which tujuan utama nak makan ketam
tapi semua kecewa...... doh
ketam takda sebab flight banyak delay
fuyioooo ketam dah canggih maaa
sekarang dah naik kapal terbang
tergendala lagi keinginan nak makan
ketam goreng telur masin

ava lak arini asyik bad mood
sikit2 nangis sikit2 nangis
suspect mungkin perut kembung
tadi mak urut dengan minyak cap parrot
dia senyap jee

tadi makan kat luar gak
malas nak masak
tambah badan sengal2 n sakit2
monthly bestfriend nak datang lah tu

hah.. nak tidur
harap malam ni ava good girl
tak larat sangat nak layan dia nangis malam
dah tu pandai merajuk lak
ayoyooyoooo...

zzzyy

Sunday, December 11, 2011

sunny sunday
sangat elok if duduk di rumah
menikmati rasa ekon saja
tapi sebentar tadi aku berjalan
melawat datuk cousin
kat sana around 2 hrs
then ava ngantuk
which tak sempat sampai rumah
dia dah terlonglai tidur

tapi leceh sebab tidur dalam keberakan
terpaksa cuci dulu
then mata segar bugar
terpaksa berlagu lagu tidurkan dia
which now dia sedang nyenyak

petang skit nak bawa dia
pergi mandi lagi seperti semalam
kat taman awam
semalam seronok sampai taknak balik
tapi ava cepat sejuk
terpaksa hentikan segera
sebab mulut dah pucat kehitaman

k kena berhenti kat sini
over mengantuk lak
nak melayan swimming atas tilam jap
seronokkkk......

zzzyy

Friday, December 9, 2011

hoh dah friday
yeaa weekend and holiday
esok tak yah bangun awal sangat
if dapat lah,
kan sekarang dah ada alarm besar
awal berbunyi and yang teruk sekali
bila dah berbunyi dan bangun
confirm lepak atas perut aku
ayoyoyooo..
sangat tension terutama
if kebetulan dah nak kencing

kul 7 tadi
selepas makan semua
pergi rumah ani, antar kad jemputan kawan kawin
kebetulan tinggal ani and darnish je
lepak2 sambil makan kerang
ava and darnish dah boleh berkawan
biasanya if darnih datang rumah
taknak kawan ava
ni boleh lah berkawan
siap bersuap suap bread
sorang ambik pepet sorang
lepas tu sorang lak ambik pepet seorang
terus masuk mulut!!
nasib tak bergaduh

lately kerja quite stressful
to cure it,
petang2 aku duduk dalam aquarium
sambil dengar lagu dari youtube
of course sambil kerja tau
kerja sambil dengar lagu
favourite song, seribu sesalan
gabungan ning, jac & shila
sedetik by anuar zain
main berulang2

tapi mana lak boleh selalu
once in a while je
sebab free pun tak selalu
asyik kerja mengejar masa je
bisa jantungan

k lah nak tengok walking dead marathon
have a great weekend

zzzyy

Segaloo

Segaloo

=

Bulat

=

Round


zzzyy

Wednesday, December 7, 2011

sedang dalam lazy mode
kerja takda lah sebusy mana
tapi malas tetap menjelma
ehh malas ke letih
tak pasti
tapi yang pasti bila ngadap blog
takda idea nak tulis apa sebagai n3
so dua tiga hari ni
just blog walking
eh betul ke istilah aku ni
rasa2 camtu kot

semalam balik dari kerja
terus bawa ava shopping ke boulevard
beli ayam n sayur2an
ava dah pandai dan suka makan sayur
good girl :)

bila sampai rumah lik
mak apak n adik dah bersedia
nak pergi funfair di emart
ehh, bila lak ada funfair ek
kan last sunday aku pergi emart
takda pun aku tengok merry go round tu semua
musykil tul, mana funfair nya ek

so sebab musykil tu juga aku ikut sama
sampai kat emart masih lagi mencari
rupa2nya depan emart tu saja
funfair yang tak happening
sipi2 je orang yang datang
tak menarik langsung
funfair yang bak kata orang local
semadi nadai!!!! (baik ada dari takda)

ronda2 tak sampai 15mins pun
terus chow ke saberkas
makan satay!!
a few days dah teringin
satay 'saleheh' (aku yang gelar gitu)
penjual nya cam cali cepelin
menurut ani yang kenal family orang tu
masa mengandung dulu
maknya suka tengok cerita charlie chaplin
tu ler anak pun camtu
tah lah....

sekarang satay dia kurang menyengat
nipis je dan rasa pun kureng
dulu sedap dan tebal
bila kau gigit, tenggelam gigi kat daging
ni daging dia cam sisa2 je melekat kat lidi tu
bila nak gigit, direct gigit lidi dia
perghh..cam makan lidi instead of satay
and the worst thing is
hari pun naik 60sen secucuk
quality kurang tapi harga naik
adil ke??
for sure will think 2 3 kali
before pergi lagi next time

oh yea
kan pergi emart
sebelum pergi funfair
singgah kat gerai durian
yang kebetulan sebelah tempat parking
tengok durian agak murah
$5 sebiji
so beli lah 6 biji
dan 5 out of 6 elok
mungkin next few day
will hunt for durian again

oh yea
kat office ada budak lelaki baru
dia akan swift here and there
antara branch2 di Miri
but for the beginning
akan station kat branch aku
dengar baru fresh graduate
tah ler belum ada masa aku interview
meskipun sama dept dengan aku

yang aku tak suka branch aku ni
orang luar yang masuk
akan station kat branch aku
tapi if orang dari branch yang promoted
akan dihantar ke tempat lain
so.... why not just promote yr own ppls
and biarkan dia terus kat branch kan
why should ambik orang baru
then tendang orang2 lama
yang dah banyak berkhidmat
yang dah lama memberi sumbangan
tah mana silapnya percaturan
branch manager ke
yang sering buat wrong decicison
(dia sendiri admit dia buat beberapa
wrong decision bila promote staff)
or high management??
tahlah tapi yang aku tahu
whoever get promoted
will always get recommendation dari branch mgr
terlebih dahulu
soo...............
tepuk dada tanya selera

zzzyy

Monday, December 5, 2011

monday morning
eehh tak suka :(
rasa malas tul nak bangun
bila alarm berbunyi
rasa nak ignore je
tapi if tak bangun
confirm nanti pasti lambat pergi kerja

ava awal2 lagi dah menempek kat aku
guling2 cam dalam cerita nustan
nasib dia tak minta aku mainkan youtube
belai2 dalam keadaan mamai
tepuk2 buntut dia
tau2 bila sedar lagi dia dah tidur kembali
bergulung kat tempat tidur dia
good girl

ni masih blurr
nak iron baju ke tidak
or just pakai je baju yang perlu iron
tengok lah camna nanti
another 26mins to 7.30am
baik settle kan bubur ava dulu

cuaca cam elok je
burung dok berkicau2
not like yesterday
muram je
and setelah sekian lama
aku mandi hanya sekali sehari!!
which was not me
sejuk ah
lagipun sakit mengantuk melampau
almost setengah hari aku tidur!!!

k2 dah 7.20am
stop sini dulu
nanti2 sambung
have a nice day everybody


zzzyy