Wednesday, March 30, 2011



huhuhuhu...
hari ni MC lagi
belum sembuh2 lagi
semalam kerja sangat torture
bila batuk rasa nak bergulung-gulung
tapi kat office boleh kau bergulung?
sudah semestinya tidak kan
so kekadang rasa kejang perut
sebab menahan batuk
batuk yang takda kahak
batuk yang boleh buat kau terkencing
batuk yang menyebabkan urat kepala kembang
lepas tu sakit yang mengigit-gigit kat kepala
boleh kau tahan??
aku takleh oooooo

cepat2 siapkan kerja yang banyak
buat appointment kat clinic
which come out aku datang lewat setengah jam
sebab kerja alang2 nak siap
so biar terus siapkan kan
luckyly manage to settle semua kerja kat atas meja
lega.....
sebab memang plan nak minta MC arini
tak tahan lah
sebab memang semua penyakit
menyerang time kerja sebab..
aku takda makan ubat
if makan ubat
ubat semua menidurkan!!!

ni kat rumah senang
makan ubat, bebila je boleh tidur
ubat semalam semua super strong
semua kena makan sebiji dibahagi dua
even ubat batuk pun dia bagi setengah botol
cam budak kecik
tiap kali makan hanya 10ML
so aku pakai lah penyukat ava
bila guna, eeh pehal banyak kena makan ni ek
bila tengok 10ml ingatkan sikit
rupanya kena 3 kali penyukat
tu baru 9ML
slow2 ambik another 1ML
puuuhhh... elok lagi aku guna sudu
buat menyusahkan saja guna penyukat semua



ni since 2 minggu lalu
aku back to all habit
beli bunga seminggu sekali
last week beli daisy
this week carnation
tapi tidak boleh kurang
tidak boleh lebih dari 4 kuntum!
yang panjang juntai2 tu orkid
bapa bawa dari kampung
baru nak mengembang
bila digabungkan bersama sangat2 lah cantik
i like it many many



ni pula semalam kat office
semua yang pakai kerusi biru
diganti dengan kerusi merah
corporate colour
sangat2 selesa
tapi tah berapa lama boleh bertahan
ni kerusi kedua aku kat department tu
masa mula2 dulu pun dapat kerusi baru
tapi lain style
lepas tu patah kaki
bukan kerusi aku saja tau
banyak yang sakit patah kaki
even kerusi manager pun patah
dulu dari aku, manager aku kurus tau
so bukan kerana beratlah kerusi aku tu patah ek

kerusi cantik tapi low quality
compare to kerusi corporate lama colour biru
much2 tahan
until sekarang after belasan tahun
masih bertahan
takda patah2 kaki semua
cuma dah kurang empuk lah
kain pun semua dah uzur
lagipun tu colour corporate lama
sebelum merger dengan corporate sekarang ni

k lah sekian dulu
dah lalok kerna ubat ni
beta nak beradu!!!

zzzyy

Tuesday, March 29, 2011

Sex Logic


Q: Why are condoms transparent?
A: So that sperms can at least enjoy the
scene even if their entry is Restricted!!

Signboard outside a prostitute's house.
Married MEN not allowed.
We serve the needy, not the greedy!

New AIDS awareness slogan:
Try different positions with the same
woman instead of same position with
different women.

Why is $ex like shaving?
Well, because no matter how well you
do it today....
tommorrow...
you'll have to do it again

Q: What will happen if earth rotates 30
times faster?
A: Men will get their salary everyday
and women will bleed to death!

Q: Why do 90% gals have left boob
bigger than the right?
A: Because 90% boys are right handed.

Q: What is the difference between an
UNDERWEAR & a STAGE CURTAIN?
A: When you pull down the STAGE CURTAIN,
the show is over, but
when you pull down the UNDERWEAR,
it is SHOWTIME!!!

Q: What is the similarity between wife and
a chewing gum?
A: Both are sweet in the beginning but
become tasteless and shapless later.

Advantages of having an affair with a
married woman.
They give like hell.
They go not yell.
They Do not tell.
They do not swell and there is
no wedding bell!!!

zzzyy

Monday, March 28, 2011

kat rumah tengah MC
semalam kepala sangat2 sakit
tidur malam pun memacam mimpi
ala mimpi cam if kita demam panas tu
tapi aku tak demam
hanya sakit kepala dan batuk
bangun pagi awal
sebab nak ambik MC

sapa kata if nak MC boleh bangun lewat
aku bangun awal dari biasa
dan turun town awal dari biasa gak
sebab nak pergi clinic
if lambat nanti ramai orang
luckyly aku orang yang ke 4
takda ler lama menunggu

kekadang tu if turun clinic lambat
berjam-jam nunggu
boleh sembuh penyakit
ataupun boleh makin bertambah
dan if tu berlaku
bila balik rumah dah awal tengahari
sangat2 tak berbaloii
jadinya bukan MC 1 hari
Mc setengah hari

k lah weh
nak tidur 2nd time ni
1st round dah
makan ubat flu and batuk terus lalok tadi
ni pun dah makan kali ke 2
dah start lalok
jum rehat!!!

zzzyy

Sunday, March 27, 2011


balik je dari kl terus demam
sebenar sebelum pergi sana lagi
kepala dah terasa sakit
tambah lagi naik flight yang penuh
lagilah bertambah sakit kepala
kekurangan oksigen

dahtu naik teksi airport limo
bersama dengan driver yang senteng
adakah dia taktau jalan ke hotel
tempat kita tinggal tu
siap tanya lagi
you know where??
aku cam...
WTH!!! aku tau lah hotel tu kat ner
tapi jalan pergi hotel tu mana aku tau
pergi pun sekali sekala je
dia guna GPS pun tak betul
asyik salah spelling je
malas nak betulkan dia
sebab geram
masa naik teksi
belum sempat duduk elok2
dia dah suruh tutup pintu
nak cepat lah tu
which at the end jadi lambat
hahahaaaa!!!! <--ketawa cam penjahat
padan muka dia!!!

tapi malam tu
badan bukan main sakit
tampal koyok banyak2
the next day course penuh keseksaan
kepala sakit saja
nasib baik kawan ada bawa panadol
hentam panadol tu ok lah sikit

dahtu masa balik flight delay pulak
sepatut kul 8.40pm
tapi berangkat 9.30pm
again flight yang penuh!!
kali ni bernasib baik
sebab dapat tempat duduk tepi jendela
tapi leceh orang yang duk depan tu
baringkan kerusi dia even masa makan
aku yang kelaparan rasa nak mengamuk saja
kita makan dekat2 je dengan badan

sebenarnya course yang aku hadiri tu
sangat2 interesting
sesuatu yang lama
tapi baru belajar secara detail
selama ni buat main tibai jeee
tak pasti sangat apa yang berlaku
nanti free2 aku cerita ek

zzzyy

Friday, March 25, 2011

abis je class 4.45pm
trus zoom ke airport
sebenar flight masih lama, 8.40pm
tapi tu ler nak jejalan
shopping2 kat eraman shop
beli cokelet skit
pusing KLIA sikit2
ni dah 7.15pm dah masuk boarding room
lebih baik menunggu kat situ
dari nanti rushing2 bila orang dah ramai

course keseluruhannya interesting
cuma sukar nak faham dan
sukar nak ingat
banyak term2 yang susah nak faham
ataupun orang lain senang faham
aku je yang bebal nak faham
tahlerr depend on individual

tak sabar dah nak balik rumah
jumpa sayang ava
cium dia meskipun aku tau
by the time aku reached home
she sure dah tidur
tak perduli
nak belasah cium dia gak

k nanti2 aku update lagi
tak best update kat tempat awam ni
ramai yang curi2 tengok
cucuk mata kang
hahhahahhaaaa.....


zzzyy

n'gelik

N'gelik

=

Gigi

=

Teeth


zzzyy

Wednesday, March 23, 2011

hooh esok course weh..
boring! boring!
sekarang ni selalu tak syok if disuruh course
pertama, semua mau guna duit
kedua, meletihkan
ketiga, dah malas naik bilun
ke empat, sangat malas rushing2
cam sekarang ni
duk kat hotel
esok tak boleh bangun lewat hah
sebab bas bawa kul 8am ke training centre
if duk hostel ok skit
boleh bangun then breakfast
guna baju biasa
pastu relax2 bilik lagi
2 3mins sebelum kelas
baru lenggang2 kangkung
berjalan ke kelas
masa dalam flight tadi lagi tension
flight adalah pack
kena lak duduk tengah2
sebelah mamat india
sebelah mamat XXX size
aku terpaksa lurus kaki tangan
duduk diam2 kat tengah
lepas tu ada ketika dua2 tidur
berdengkur!!!!!
huh!!! aku rasa nak terjun dari bilun je
rasa nak jadi pembunuh siri
kat perempuan masa check in tadi
dah request taknak duduk tengah2
tapi since tu je yang available
on aja lah just cakap
taknak duduk dengan omputih
paling tak best
tak tahan dengan bau badan diorang!!
sampai kat KLIA jalan2 dulu
kan if balik otel boring gak
masih awal
if pergi shopping tak sempat
dah lewat lak
so might as well why not
jejalan kat KLIA kan
beli magazines, beli burger kings
which turn out, dah tak sedap dah
tak seperti dulu
atau aku dah banyak makan
so dah takda nikmat lagi
rasa burger king tu
dan bila nak teksi
masalah lagi
mamat cina tu trus duk cakap cina
tanya pii mana
aku hentam je kata residence hotel
pastu dia tanya lagi
kali ni aku belum belajar apa dia tanya
so cakap bukan cina
dia tanya u know where?
aku cam hah??
u know where?
pastu dia cakap cina lagi
malas nak layan
dia taktau mana tempat si Uniten
guna GPRS tak jumpa2
aku ngan kawan tak peduli lah
lantak lah
dia kan driver
pepandai lah dia cari tempat
masalahnya mana nak jumpa
dia spell Residence to Resident
dah Uniten to United
malas nak betulkan
lagipun aku bukan reti pun
nak guna menda nama GPRS tu
lagipun
sapa suruh masa kat airport tadi
belum gik bersedia
cepat2 dia suruh tutup pintu
sebab dia nak cepat
end up makin lambat
dia tatau tempat
eemm....
residence hotel better than dulu
dah renovate baru
tv pun dah ada 42" flat screen Viera
bilik cantik siaran tv pun more choice
cuma aku tengah kebangangan
janggal guna lappy without mouse
(pinjam lappy SIL)
ada bawa tapi....
instead of bawa usb wireless mouse tu
aku terbawa usb bluetooth!!!
aahh tidakk!!!!!

zzzyy

Incidents in Institute of Mental Health Hospital (IMH) Part 2

Record 3

IMH has an old lady who wears black,
carries a black umbrella and squatted
at the entrance tot he IMH everyday
without fail, rain or shine. The doctor
wanted to administer treatment for her
but decided to understand her behavior first.

So the doctor also wears black and carries a
black umbrella, squatted besides her everyday.

The days go by...the two of them squatted
side-by-side w/o a single exchange a word.
After one solid month, the old lady finally
broke the silence and asked the doctor:
Errr..... Excuse me!! Are you also a mushroom?

Record 4

A nurse saw a patient writing a letter. She got
curious and went to take a peek.
But the patient didn't wanna let her see.
Nurse (unable to dontain her curiosity)
Who are you writing to?
Patient: I'm writing a letter to myself.

Her curiosity grew and she thought to
herself (why would someone write
letter to himself?)
So she asked again: So what's written inside?
Patient (got impatient): You crazy ah?? i
haven't received the letter, how would i know??

zzzyy

Sunday, March 20, 2011

Lil Angel is sick

Selamat hari minggu..
seronok kan if hari-hari camni
cuti sesaja
boleh relax2 lepak2
baring2 tidur2
tapi if hari2 camtu
sapa nak bayar gaji
if takda gaji
camna nak enjoy camtu hah???

my little angel demam
mula2 panas kepala, tampal coolfever
pastu makin panas sampai ada ketika
muka merah2 kepanasan
so last friday bawa pergi clinic
pergi jumpa doc kanak2 or pakar jantung
yang tah apa2
our first visit memberi kan experesi yang
not really cool

doctor selamba je tanpa sungguh2
since ava kan dah berkali2 tukar susu
so aku nak lah minta advice
dia kan doctor khas tuk budak2
guess what he said?!!
TU LAH LAIN KALI JANGAN TUKAR2
well dia kan cirit birit for the last 2 milks
of course lah tukar cari keserasian
bongok punya doctor!!!
dah lah tu cam nak cepat2 suruh keluar je
aku belum abis, next patient dah masuk
well, if possible aku taknak pergi situ lagi
kecuali dah terpaksa sangat!



Ava yang hari tu baru je lawa2
berani dibawa jejalan kat shopping malls
la ni sakit lah dah
mata sampai lekat kerana taik mata
last nite dia terus nangis bangun tidur
try buka mata tapi tak dapat
mata tertutup kerana taik mata
lucu gak tengok dia
aku dan mak kata
mana tak dia kesal
bangun je tidur jadi kassim selamat
dengar suara nenek tapi tak dapat tengok
tu lah yang nangis sungguh2

baru sekejap tadi sebelum tidur
dia ada kebolehan baru
dia dah dapat jilat kaki!!!!
menurut orang tua2 dulu
if baby dah dapat angkat kaki
dan jilat kaki
bermakna mak dia dah takda pantang lagi
boleh makan apa saja
tu cara orang traditional dulu lah
zaman yang takda ubat tu semua tuk dimakan



ni lak bunga yang aku beli last friday
so long since the last time aku beli bunga
dulu there was a season
aku akan beli bunga setiap isnin
takda apa2 occasion
just to light up my day
suka tengok kat bilik at least ada something
i mean, something that i adore very much
and yes.. i like flower
most of the flower
how i wish someday
aku boleh pergi ke ladang tulip "_"

opss... dah kul 11pm
time tuk sleep
esok monday, kerja....
good nite semua

zzzyy

Friday, March 18, 2011

Bau Ren'ngut

Bau Ren'ngut

=

Bau Wangi/ Bau Sedap

=

Smell Delicious


zzzyy

Wednesday, March 16, 2011

Incidents in Institute of Mental Health Hospital (IMH) Part 1

Record 1

Patient A: So how......... this book not bad yah.
Patient B: Yah agree. Excellent!! Astounding work.
No nonsense, sharp a concise to the point. But
there's a major flaw in this piece of are - too many
character name to remember!!!
Nurse: Hey!!! Can the two of you put the telephone
book back to the original place!!


Record 2

Doctor: If i were to cut one of your eas off,
what will happen to you?
Patient: Then i will not be able to hear.
Doctor:Hmm.. that's normal, so if i were to cut
other ear off, what will happen then??
Patient: I will not be able to see...
Doctor: Why would you not see then??
Patient: Because my spectacles will fall off......

zzzyy

Tuesday, March 15, 2011

Jerawat, Indon Street & Trak

aarrggghhh!!!!!!
tension!! tension!!!
kat hujung hidung
kat dagu
kat alis mata
semua tempat diorang nak tumbuh!!!!
benci!!! benci!!!!
kurang ajar punya jerawat
tumbuh merata-rata muka!!!

sungguh tak selesa hidup
dikerumumi jerawat camni
yang paling benci kat hujung hidung nun
sakit tiap kali sayang ava

benci time camni
hormone jerawat menyerang sebelum period
if nak period tu period je lah
takyah lah nak tumbuh2 jerawat
sakit2 badan
lemah2 badan tu semua
bukannya baru nak teenager pun
aiyaaaa..... begitu berdosa ke perempuan
terpaksa mengalami masalah tu semua??

kerana nak period
selera makan pun berkobar-kobar
rasa nak makan itu ini
as usual tadi lunch lepak kat after 3
sejak beberapa hari lalu teringin
makan aiskrim bersama cornflake



sebab nak perasaan diet
kekunun taknak makan nasi
which turn up aku rasa lebih mengemukkan
dari makan nasi
makan stim bamboo roll
isi ayam dalam gulung kulit popia
dimakan dengan thai sauce yang sedap
makan red bean bun dan sumai
minum kopi C
after abis semua baru order aiskrim
sedap!!!
kebetulan hujan tetiba turun lebat
ada alasan tuk lepak lebih dari sejam
kekunun tak nak kena hujan
takut hujan asid, tempias dari jepun
hahahahaa!! alasan tuk makan lama lah tu

kebetulan hari ini 15hb
hari tuk orang2 pekerja ladang dapat gaji
jalan office yang dinamakan China Street
rasanya dah tak sesuai lagi
sekarang lebih kepada Indon Street
everywhere tengok pekerja asing indon
berpusu-pusu, bertenggek di gerai makan sebelah
buat seperti rumah mereka sendiri
biarpun tak order apa-apa
tetap maintain duduk berjam-jam
sampaikan sesapa yang nak makan pun
akan terbantut niat
mana kau nak kenyang
dengan suasana yang hinggar binggar
even worst kekadang tu
seorang kat meja ni
another person kat meja sebelah
lepas tu bercerita cam tempat tu
mereka saja yang nak guna
each person guna meja besar tu seorang2 je



ini adalah permandangan kat gerai sebelah office
semua orang indon!
yang kebanyakkan hanya lepak
memenuhkan meja makan
tanpa makan apa2 pun
bermacam-macam fesyen kau tengok
yang seksa ada
yang cam eskimo pun ada
even yang ikat sana sini pun ada
alahaiii....



ini lak beri tumpuan kepada kereta simen tu
sangat2 shelfish!!!!!!
melintang di tengah2 jalan
mengakibatkan jammed
ingatkan dia nak gostan parking tepi
tapi rupanya nak melintangi jalan raya
lepas tu dengan selamba menuang simen
berkoyan-koyan kereta tak boleh bergerak
kebetulan time orang balik kerja
sangat-sangat tak bertamadun!!!!

melintas je driver tu
mostly kereta hon
hah!! padan muka!!!

sebenarnya majlis bandaraya
tengah meninggikan kaki lima kedai
mungkin tujuan tuk menghalangi
orang parking tepi2 jalan tu
tapi cam takda rasionalnya
di kebanyakkan tempat
kaki lima tu hanya ditinggikan
beberapa sentimeter saja
if kereta tinggi
dia peduli apa, off course senang2 naik

instead of mengelakkan kesesakan
mengelakkan orang parking illegally
cara tu makin menyesakkan jalan
if dulu bila orang parking
sebelah menyebelah jalan
jalan kat tengah2 tempat kereta lalu tu
masih lah besar
sekarang ni if kereta dah parking
illegally kat tepi kedua belah jalan tu
sipi2, cukup2 je kereta lalu kat tengah2
sangat2 takda logicnya

lately aku tengok sistem jalanraya Miri
adalah semakin tak teratur
banyak U turn dibuat just after corner jalan
or kerana terlalu nak menghiasi Miri
dengan pelbagai bunga2
bila nak keluar dari junction tu
kekadang susah nak tengok depan
kiri kanan dilindungi pokok2 bunga!!!!

tahlah...
mungkin itu memang caranya
camna town planner should do
aku manade belajar tu semua dulu
cuma secara common sense nya
aku rasa banyak junction2 or U turn
yang sangat2 merbahaya!!!

zzzyy

Monday, March 14, 2011

"Ngayap"

Happy weekday everyone!!
selamat memula tugas di minggu baru
meskipun hari ini monday
harapnya tak terlalu
diselaputi oleh monday blues
penyakit antarabangsa
yang boleh menjadi
top antara semua penyakit

ok, hari ini aku nak cerita tentang
salah satu perkara (tah aku tak pasti nak
panggila apa)
ianyalah adalah lebih berupa perbuatan
kisahnya begini...

zaman dulu which aku rasa dalam
30-40 tahun yang lalu
'ngayap' adalah satu perbuatan
yang lebih kurang sama dengan dating
bezanya ianya dilakukan
ketika malam menjelma.....
aaauuuuuu!!!!!!!!!!!!! <--- effect anjing menyalak
ketika bulan purnama.

berlaku di rumah panjang
kan orang dulu rumah panjangnya
diperbuatan dari kayu, buluh
dan atapnya diperbuat dari daun nipah

rumah panjang ni biasanya bertingkat
so ditingkat atas adalah tempat beradu
terutamanya bagi anak-anak dara
kan rumah panjang tu bersambung
so kekadang diantara satu bilik
dengan satu bilik keluarga yang lain
kat tingkat atas tu ada ruang tuk
ke bilik sebelah

so bila ngayap dilakukan oleh sang jejaka
biasanya ianya melalu ruang yang boleh
dilalui ini lah
si jejaka akan masuk kelambu sang dara
oppsss!!!!!!! sekejap2!!!
orang dulu masih penuh
dengan tatasusila yaaa
masuk dalam kelambu tak bermakna
mereka akan melakukan seks yaa
cukup lah sekadar bercerita (dating)

sebabnya tak mudah dan akan mustahil
untuk uda dan dara dating terang-terangan
ataupun tak senang tuk si dara keluar siang
semuanya dibawah pengawasan ibu bapa
tu lah sebabnya orang zaman dulu
ramai yang bila dah kawin baru tengok suami/isteri.

tapi sekarang dah tak camtu lagi
lagipun rumah2 panjang
dah lebih mementingkan keselamatan
takda ruang yang boleh ditembusi
antara satu bilik dengan bilik yang lain
rumah panjang pun dah kurang yang 2 tingkat
if bertingkat pun semuanya siap bertutup litup

lagipun buat apa lah nak susah2 dating dalam kelambu
(tidur dalam kelambu pun dah jarang dah)
sedangkan bebila saja boleh bertemu berdating
larangan ibu bapa dah tak menjadi masalah
malah ramai yang dah tak lut lagi dengan ibu bapa

orang zaman sekarang semua nak berfikiran modern
maruah sendiri tergadai
semakin hari kita mendengar melihat
makin ramai yang prenant tanpa nikah
dan yang paling meralatkan lagi
anak2 yang tidak berdosa tu menjadi mangsa buangan
sungguh meluruhkan jantung bila melihat
di tv atau newspaper
dimanakan perasaan perikemanusiaan??


zzzyy

Sunday, March 13, 2011

Lenguh dan Malas

adehh lenguh2 badan
semalam driving a few hours
then memegang ava ketika shopping
hari ni semua muscle berpulas "_"
gara2 jarang exercise

just duduk rumah
tengok tv
cooking2 sikit sebab lebih malas dari rajinnya
hanya masak sup campur,
campuran udang, sotong, fishball, beefball,
jagung dalam tin, lobak masin, halia
simpan stok ayam seketul
huh!!! tah resepi apa
masak seafood dengan perisa ayam
heheheheee..
hentam saja lah labu

sebab takda sayur
eemm... reneh kacang panjang
prepare timun
makan dengan cencaluk!
sedapp!!!!!!!!!!!!

tapi.. aku belum makan
just pekena a bowl of soup
nak kata kenyang tapi lapar gak perut
tapi takda selera makan nasi
mungkin sebab...........
takda daging!!!!

eh cam ngantuk dah
nak joined mak and ava tidur
happy sunday everyone

zzzyy

Saturday, March 12, 2011

sekali lagi kita dikejutkan
dengan bencana alam yang besar
kali ini negara Jepun menjadi mangsa
gempa bumi sebesar 8.9-magnitude
telah menyebabkan jepun dilanda
tsunami yang amat dasyat

sama2 lah kita jadikan bencana itu
sebagai satu amaran bahawa
bencana boleh berlaku bila2 saja
dan bersama-sama lah berdoa
jauhi itu semua

Miri, tah mungkin effect dari bencana itu
ataupun kebetulan saja
hari ini bermula menjelang tengahari
hujan dengan lebatnya tetapi bertompok-tompok
sekejap kat sini
sekejap kat sana

aku yang kebetulan dalam kul 2pm
driving balik kampung
ada ketikanya melalui
hujan yang amat2 lebat
dan susah nak tengok
begitu juga dalam perjalanan balik dari kampung

asalnya plan bermalam semalam kat kampung
sepatutnya malam ni ada meeting
tapi bila sampai di kampung tadi
meeting dikatakan cancel
sebab pembantu ketua kampung tak ada
menghadiri perkebumian menantunya

dan kebetulan kat kampung
takda electric since pagi
terpaksa balik ke rumah juga
avanov dah cam cacing kepanasan
despite of heavy rain

and for the first time
tadi avanov enjoy dibawa pergi shopping mall
takda menangis langsung!
sangat happy tengok orang
tak seperti ketika dibawa last week
dok nak menangis saja
cam kera sumbang!

zzzyy

Friday, March 11, 2011

Thursday, March 10, 2011

Anak aku dan anak Ani
sudah lah besar
sangat comel
(matilah kena sumpah, memuji anak sendiri)
kurang rambut
Darnish memang sedia kala camtu
Ava kurang sebab dah ditrim

semalam Ani datang rumah
di order khas tuk masak cecodok bubuk
sebab dia pasti buat
sedap dari aku "_"



taraaaaa..............!!!!!!!!!!
dua orang budak botak yang comel
beza umur exactly 3 bulan
Darnish 1 ogos
Ava 1 Nov
nanti bila dah sekolah
boleh masuk kelas sama

dua2 sangat aktif
suka melompat-lompat
semalam sama2 melompat
ava gelak sampai merah muka
seronok lah tu
ada kawan saing melompat

Darnish ni memilih
tak suka ditukar susu
dari lahir hingga sekarang
minum Smilax je
pernah ditukar dengan Susu lain
dia sanggup tak menyusu sebab tak suka

berbeza dengan Ava
kau sumbat apa saja susu
dia tetap menyusu
cuma....
badan dia sensitive
mudah allergic
perut dia tak tahan
since lahir
aku dah try banyak susu

smilax...
cirit birit!!!!
enfalac
cirit birit!!!!
NaN Alt110
bertahan 2 bulan
then allergic truk
muka merah2
gatal dan kurap
Sekarang..
AnMum
so far so good
last few week aku tukar lagi
sebab bila berak taik berketul
Dulac
aiyoooo!!! lagi teruk
gatal dan sembelit!!!!
sampai aku bawa dia ke clinic
kena bagi Parathon
nasib ok dahtu

sekarang masih Anmum
meskipun taik berketul
tapi dia tak sakit
tak gatal

harap dah besar nanti
badan lebih kuat
tak mudah allergic

zzzyy

Wednesday, March 9, 2011

kerja asyik mengular saja
lunch break je dah dua jam
sebenar for the first hr
ada pergi office government
doing some personal business
lepas tu baru lepak awang mahyan
makan nasi lelapan

balik dari lunch lak
bercerita dengan Ani sesaja
kerja memang ada
tapi kena buat slow2 sebab boss
seorang ngah cuti so tak cukup
kaki tangan process
if create cepat2 nanti lari allignment ISO
terpaksa buat all over again

big boss aku pun berkeliaran saja
dia jenis yang tak kisah
asal kau buat kerja yang dia suruh

ada sekali tu
kawan minta tulung garukan belakang yang gatal
aku bagitau lah kawan tu
kenapa tak buat cam boss selalu buat
aku gesel2 belakang kat sudut frame pintu bilik boss
(which kebetulan belakang meja aku saja)
tetiba kena sergah dengan boss tu

hah!!! tiru cara aku!!!!
hahahahahahaaa!!!!
kena tangkap basah tengah meniru boss
gelak sampai keluar air mata
perasaan gak dia ek
yang dia selalu wat camtu :)

lepas tu arina melawat meja aku
bercerita lagi
sampai lah 5.15pm baru terhegeh-hegeh buat kerja
yang aku dah buat more than hour ago!
biasanya 10mins pun boleh siap benda tu
lalalallalaaa......

zzzyy