Tuesday, May 29, 2012

tengah layan sinetron indon DEWA di channel 142
sambil tu menunggu kek hati yu masak
yeaa... aku buat kek loorr
a few times dh buat tapi sering tak pasti
tiap kali nak buat confirm akan consult Ani
imagine that, nak beli liquid browing sugar pun tak reti
hohohoooo :p
kat kedai tipon Ani lagi
tanya, camna rupa nya benda tu

ava dah balik kampung
dah mula rindu dia pun ni
tadi aku keluar makan
terasa janggal takda dia bersama
tambah malam tadi dia agak demam
sumbat hidung n tak dapat tidur
bangun dari kul 2 hingga kul 5am
then bangun lagi serentak dengan aku kul 7am

lepas tu nak bermanja saja
bawa dia car drive, dia nak tidur
tapi bila dah sampai rumah
dia bangun dan marah taknak berhenti
tapi terpaksa lah sayang
mummy kena pergi kerja
kesian tengok dia ditinggalkan

then perjalanan ke office yang amat panjang
biasanya 10-12 minutes
hari ni lebih sejam!!!!
jalan jammed!
ingatkan JPJ road blocked
tapi rupanya ada accident
kancil dengan saga FL
keadaan yang agak kritikal bagi kancil
tah camna keadaan mangsanya
hopely takda apa2 lah
ketika melintasi dah takda orang
takda gak aku nampak darah berciciran
tapi yang pasti kedudukan passenger seat 
terpenyek menjadi setengah!!!!
dan dengan jalan yang sehala
kancil tu dah berkedudukan melawan arah!






















keadaan jam sepanjang lebih kurang  4/5 km
tu tengok wira yang agak ketengah jalan tu
aku pun tak faham apa motif driver dia camtu
menghalang para penunggang motosikal
nak kata dia nak tengok depan tak logic juga
sebab bukan sebelah seat driver
dahtu asyik cam nak jalan kat antara dua kereta tu
nak cepat tapi at the end
dia belakang aku juga
bila melintasi dia aku tengok
hoh!!! lady driver yang rakus!
driver merbahaya, dahtu bawa budak lak
sungguh tak rasional

ketika cerita tentang accident ni dengan colleagues 
sorang colleagues tu cerita
ada sekali tu dia tengok pemandu memandu celok mencelok
tiba kat traffic light
tah berapa orang takda lak aku tanya
tapi ada pemandu lain yang naik berang 
keluar dari kereta n ketuk cermin kereta dia
takda pun berani
dia terus melarikan diri
orang macam tu memang nak kena once in a while
if cara dia memandu tu
merbahaya dia sendiri lantaklah
tapi if membabitkan orang lain
sungguh tak bertamadun

k lah dah 12.33am ni
rasanya kek aku dah masak tu
esok aku showoff result ek :)





zzzyy

Sunday, May 27, 2012

unplanned plan
pagi shopping barang keperluan ava
susu, pamper, powder
semua almost out of stock

then jemput SIL yang nak lepak rumah
sebelum balik pergi town tuk breakfast/lunch
balik rumah, ava tidur

relax2 sambil ngetop
baring2 
then mak dan adik2
plan nak shopping tuk barang 
yang nak dibawa balik kampung esok
isskk..... ini tidak adil!
aku masih bekerja
ava dah bercuti!!!

cadangnya pergi kat town saja
aku tinggal sebab another SIL masih tidur
lagipun tunggu dia start kerja kul 5 
tapi congak sana  congak sini
diorang nak pergi permymall
eh aku pun lama dah tak ke sana
so ikut sekali lah

sampai sana shopping kat giant je dah lebih sejam
kelenguhan menunggu
beli sekor ayam giant
pergi foodcourt atas, melantak

lepas tu lepak servay
asalnya temankan mak beli tepung beras
bila balik dalam kereta ava dah bangun tidur
siap merajuk n menangis
so hiburkan dia
ajak jejalan kat servay
tadi dah beli sepasang baju
beli lagi sepasang baju
huh, kang lama lagi 
ada lah yang aku beli
mak show kata ni cantik
show itu kata cantik
eehh semua cantik hah
baju gegirl memang comel2 pun

dengar pengumuman ada johnson baby photoshoot
organise by johnson's n johnson'
hanya perlu beli product johnson' RM15 je
so why not hantar ava kan

masa aku sampai kat tempat photoshoot tu
terus sorang mamat bagi form suruh joined
macam tau2 aja niat aku
lepas beli barangan johnson' terus ava digambarkan
eemm... muka takda senyum langsung
disuruh duduk kat kerusi gambar mickey mouse
banyak sibuk tengok gambar tu dari digambar
disuruh senyum langsung taknak

tapi aku paling suka tengok
bila dia pandai posing tepi
cuma bila dah tengok gambar tu
takda lah posing tepi
shoot kat muka hingga dada je
tak sabar nak tunggu gambar tu next week
soal menang ke tak menang tu belakang kira
yang aku suka
dia ada gambar cam kat studio
hanya perlu bayar RM50 tuk dapatkan CD
dan sehelai 8R photo

eehh esok ava mak semua nak balik kampung for Gawai
aku masih berkhidmat sehingga 29hb
sure rindu sesangat kat ava 
isskk... nak cium dia ah..
papaiii






zzzyy
wasehhh2
tadi aku menjadi gak tengok hafiz nyanyi
meskipun hanya nyanyi 6 buah lagu
tapi sangat berbaloi menunggu sejam setengah
tambah lagi aku dapat bersalam dengan hafiz
taknak cuci tangan boleh? :)))

asalnya dalam program, acara start kul 8
fine memang start kul 8 pun
tapi setengah jam acara lawak n soal jawab
siapa jawab betul dapat hamper
not bad juga tapi aku segan lah nak participate
meskipun tau jawaban
segan  if masuk tv

then ada persembahan live band dari kuching
about half hour
then ada penyanyi iban about 15 mins
lepas tu ada pemain violin
bawa 5 lagu about half hour
pemain remaja tau baru 15 tahun
sangat pandai main
terpegun tengok

lepas tu baru hafiz keluar
semua excited
yeahh, no doubt
suara hafiz memang lantang dan merdu
vocal dah fit
takda sumbang mambang
tak menyesal tengok

kebetulan tengok dalam keadaan yang amat selesa
ada khemah besar
bangku dunlop
tak begitu panas sebab ada kipas

sebenarnya mini concert ini adalah
sempena dengan pelancaran expo
small and medium business industry
anjuran MITI dan SME Corp
dan Ani ada joined buka one booth
tadi masa aku datang semua booth dah takda orang
seharian melayan kepanasan dari tar jalan raya
yang sudah semestinya sangat menyeksakan
sebab tapak expo tu adalah kat parking space
so tau2 lah camna panasnya
lebih2 cuaca Miri yang tengah panas dan kering ini


tapi takda picha lah ya
bateri tepon aku kong sebelum Hafiz start pun
lagipun aku duduk belakang
if ambik pun tak clear
hanya cahaya saja

k lah dah nak kul 1am ni
nak meluruskan badan kat tilam dulu
nite2





zzzyy



Saturday, May 26, 2012

kat rumah
bangun je pagi tadi around 8.15am
terus cuci kain baju
masak bubur tuk ava
dan masak nasi
cepat2 worry kang nanti ava bangun
sure dia nak bergayut saja

mak n apak balik kampung
ada gotong royong
tapi nanti balik lagi lah
sebenar malam ta
di nak balik semua
tapi ada uncle datang rumah unplan
so tak jadi
sebab by the time diorang balik
dah lambat
so kita pergi makan luar je lah lepas tu
dah lambat tuk masak (alasan)
sebenarnya sebab malas :)

baju dah dibasuh semua
tapi tak berjemur lagi
cuaca mendung
if sidai then hujan
menambah kerja aku aja

 teettt...........!!!!!!!!!!!!
n3 stop 3 jam disini

bagi ava makan bubur
taknak disuap
nak sendiri suap
kali ni tak messy
dia suap dengan baik sekali
if ada sisa kat mulut
dia pandai dah kaut dengan sudu
bersihkan tepi2 mulut tu

lepas tu mandi
masa pakai baju
dia bermain kat atas katil
(of course main kejar2 dengan aku)
nak powderkan dia lari
nak pakaikan pampers dia lari
dah aku kata jangan main tepi sangat
dia nak gak
akhirnya patung semut dia jatuh dari katil
aku kata hah tengok tu dah jatuh
sure sakit dan nangis

dia tergaman
dah aku turunkan dari katil
dia terus peluk patung semut tu
pelukan yang erat ok
macam if dia sakit or nangis
kita peluk dia erat2

so sweet so cute
dalam umur semuda tu dia dah reti camtu
then baring nak tidur
masih lagi peluk patung tu erat2
sekejap2 dicium dia
aku senyum manjang je tengok
menular some sort of nice feeling inside
tak boleh nak digambarkan

sekarang dia dah tidur
lepas tidur baru boleh berjalan to town
or mungkin bawa dia pergi boulevard
if dapat, bawa tengok mini concert
ada hafiz ada dayang nurfaizah
ada bob
if tak ramai sangat orang lah
if ramai, tak koser lah aku





zzzyy


Friday, May 25, 2012

Indu Bajik

=

Perempuan Cantik

=

Beautiful Girl





zzzyy

Thursday, May 24, 2012

hari ni aku sangat letih
malas nak update

so no new n3
kecuali pemberitahuan ini

:))







zzzyy

Wednesday, May 23, 2012




Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more



lagu favourite anak aku sekarang ni
bermula beberapa hari lalu
tanpa sengaja aku main lagu ni dalam kereta
sayup2 dengar orang menyanyi sebijik2 
kat tepi
eeehh......... so comel

then tadi aku on handphone
nyanyi lagu ni
dengan penuh minat 
dia baring kat lengan sambil nyanyi sama
sesekala tu dia tengok mulut aku
termuncung2 mulut dia
hingga tertidur dah....

zzzyy









Tuesday, May 22, 2012

hari2 camtu jugak

kerja arini relax tapi non stop
and the best thing is
kerja semalam dapat aku abis semua arini
sangat puas hati

cuaca kat miri sekarang ni
sangat panas dan kering
semua mengadu panas
nasib dalam ekon
dah tu ekon kat rumah lak dah tak sejuk
nak suruh orang service kan
hanya weekend dia available
terpaksa lah tunggu weekend ni
or ehh... Ani dah tolong buat appointment ke?
errmm... sok tanya dia

sebenar takda idea or topic nak buat n3
sama je routine tiap hari
ni sekarang tengah dalam dilema
apa nak makan malam ni
perut lapar tapi taktau nak makan or masak apa
tadi dah berhenti kat market ikan
dah pegang2 ikan tu semua
tapi tak jadi beli
sebab ikan yang aku nak takda
so ikan2 yang ada tu
cam tak sesuai tuk dimasak seperti yang aku nak
akhirnya balik begitu saja
tak peadah2 hanya membuat tangan bau ikan

or takyah masak..
beli burger kat burger stall
ada satu tempat tu sedappppp.....
eh eh eh 





zzzyy

Monday, May 21, 2012

as usual
hate monday
bermula dengan ketika bangun tidur
semua serba tak kena
pusing kanan ni sakit
pusing kiri tu pula sakit
badan serba serbi nak sakit
most of all
mental pun nak sakit
boleh jadi saiko
if sering camni
eh.. bukankah monday memang selalu camni?

balik kerja setelah cuti 2 hari last week
first thing to do is
adjust my leave
kan kat Sarawak 4 jun is Public Holiday
so sesapa yang ambik cuti masa tu
sila brought forward to another day
tambah lagi
hati memang sentiasa looking forward for holiday or leave
if boleh nak tiap minggu ada leave

suasana office tak begitu memberangsangkan
semua serba serbi mood tak elok
sana blood go upstair
sini pun blood go upstair
termasuk aku

fed up asyik berkongsi PC 
ada lah sale staff tu nak pinjam
kebetulan aku pun nak guna
PC and workstation aku ok
of course aku taknak kalah
dia kata sekejap je nak guna
tapi aku tahu 
nak buat report mana boleh sekejap hah

separuh rela aku sign up my pc
ada ke patut dia ketika mengalihkan paperwork aku
dia hempas, berdebuk bunyinya
slowly aku cakap, pls don't do that
dia kat hah? tak dengar kot
dalam panas membara aku ulang lagi
still in a very low voice
meskipun hakikatnya rasa nak tempeleng je perempuan tu
perlu kah kau hempas2 barang kat meja aku workstation aku

esok boss dia datang
if aku dengar complain tentang tu
aku hempuk dengan PC tu kang

eh sudah
nak tidur
esok kerja
nak kerja rajin2





zzzyy

Style Terbaru Ava Tidur




Muka tengah tidur nyenyak
if aku tidurkan dia
selalu suruh dia peluk bantal 
tak suka tengok dia tidur terlentang 
dengan kaki dan tangan mendepa kiri kanan
mudah terkejut


dah pandai main sendiri2
dalam kolam mainan dia ni
cuma aku jarang suruh
sebab benda alah ni besar
menyempitkan ruang
ni tah bila, tertidur kat situ
sangat comel!



ni fesyen terbaru tidur
meniarap sambil bontot terangkat
cam beetle!
selalu gelakkan dia kata
cam empangau rungkup (beetle)



tidur malam selalu jumpa dia camni
aku pasti akan terlentangkan dia
kang penat kaki tangan camtu
but bagi dia mungkin selesa
if sakit takkanlah dia nak camtu kan


zzzyy



Sunday, May 20, 2012

minggu yang amat meletihkan
nasib baik juga aku ambik cuti
tak juga kepala berserabut dengan kerja
dan boleh concentrate dengan hal keluarga

mendiang datuk dah pun selamat dikebumikan semalam
semoga roh nya dirahmati
aku tak ikut ke pusara
mak yang pergi
aku babysit ava

ava lately asyik nak berjalan keluar rumah saja
paling tidak pun duduk dalam kereta
tengok CD ABC monster
sekarang dia dah reti nak belajar spelling
kan kat CD tu ada spell Apple, Armband, Arrow 
dia turut ikut sama
menari dan melompat pun ada
dia ikut sama juga

hari ni cadang duduk rumah saja
sebab esok dah masuk kerja kembali
tugasan hari ni semua aku dah settle kan
kain baju semua dah berjemur
meskipun agak bimbang
cuaca cam panas segan hujan takmau

masak pun sudah, ready tuk makan
menu simple
sup ayam pumpkin, udang masak sos cili dan
kacang buncis+panjang tumis dengan badal ayam
lepas ni malas nak buat apa2
aku nak relax nak rehat
or nak makan...........................!!!!!!!!!!





zzzyy


Friday, May 18, 2012

Nganu

Nganu

=

Marah

=

Angry at






zzzyy

Thursday, May 17, 2012

Cuti lagi

cuti lagi 
cemburu?
silakan silakan :)

semalam officer aku sound quite sarcastic way
eh asyik cuti sesaja
kang nanti abis cuti tu
selamba je aku jawab
takpa.. aku guna cuti sendiri
bukan guna orang lain pun
if abis berenti lah
huh! padan muka
selalu je cakap camtu if aku cuti
nyampah!!!
jeles dan malas lah tu
sebab if aku cuti dia kena buat kerja aku
kat dept yang satu lagi tu
lantaklah...
bukan salah aku pun
dah management suruh buat camtu
apa boleh buat
taik kambing dah bulat
kan kan kan

ehh... aku bukan cuti sesuka tau
semalam one of relative berpangkat datuk meninggal
so of course aku terpaksa bertandang ke rumah
dan menolong apa2 yang patut
lagipun tu very close family
even mertua kepada adik mak 
tapi dah cam atuk sendiri 
sebab if tolak campur semua
we're still very close relative
time ni lah kita kena berkumpul semua
beri sokongan moral dan semangat

back to my officer tu
dia tau reason why aku ambik leave
sibuk lagi tanya silasilah aku dengan atuk tu
sebab aku tau dia memang rasa
aku tak patut ambik cuti pun
sebab bukan parent mak or parent bapak
ehh... walaupun bukan datuk betul
aku rasa memang patut ambik pun
lain lah dia
live on her own
tak begitu peduli dengan saudara mara
eh bukan aku buat cerita tau
anak buah suami dia, kawan ani
selalu complain auntie dia ni pelik 
hahahaaaa........ lantak lah
nasib bukan saudara aku
eh.. terjahat pulak :o

sekejap lagi nak ke rumah auntie tu lah
ni masih tunggu yang lelain ready
aku seawal 8am tadi dah ready
cuci kain baju (3 round)
masak bubur ava
bangun je ava 
aku terus suapkan dia bubur
kena buat cepat2 sebelum dia makan junkfood
lately selalu disajikan dengan junkfood
dan maggie mee in my cup

sebenar aku tak suka
selalu membebel
tapi mana boleh control orang yang jaga dia kat rumah
aku yang kena bebel balik
kau orang dulu pun mak bapak pelihara camtu
mana ada pilih2 makanan
makan je apa yang disukai / ada
tengok sekarang besar2 pun

yalah tu dulu
makanan masih tak banyak choice
terutama aku yang membesar di typical kampung
makanan masih segar dan fresh
ayam pelihara sendiri
sayur2an pun dari kawasan hutan sekeliling
atau tanam sendiri
takda guna racun2 tu semua

sekarang??
semuanya guna chemical / racun
banyak guna bahan actificial
tiru itu ini, inject sana sini
sebab tu lah kot
orang zaman sekarang ni
makin banyak penyakit baru timbul
or mati di umur muda

ops cam terlebih sudah lak ni
nak breakfast
then ngadap rumah auntie
mungkin seharian hingga ke malam





zzzyy






Tuesday, May 15, 2012

hari yang tak begitu memberangsangkan
hati masih panas membara sejak semalam
system pemarkahan kat office yang sangat2 bias
penuh dengan manusia yang gila kuasa
yang cakap tak serupa bikin
yang raja tai-chi / bola sepak
dan apa2 yang sewaktu dengannya


system appraisal yang sangat2 tak adil
base on personal like / dislike
makin banyak kerja kau buat
makin kecil markah kau dapat
why??? how do they judge??
my manager can't answer me
perlu kah bersikap marah2 if over worked
which will help to jeck up the mark?
(makanya ada yang berbuat demikian)
he can't answer my me either


i don't expect they to added my mark
just i want him to know how do i feel
kerja 2 dept tiap hari
kekadang 3
how do they expect me to be fast
if sekejap2 masuk bilik tu
sekejap2 turun ke bawah
for sure kerja kat meja pun berlambak tak terbuat


i might be getting slower
tapi aku tetap try very hard to settle my works
if sebelum cuti aku takkan tinggalkan taik atas meja
semua aku akan bersihkan
what else do they want???


aku tahu sebenarnya marah pun tak guna
cuma once a while aku perlu luahkan rasa
kekadang sangat stress sebab
terpaksa buat kerja yang orang atasan tak anggap kerja pun
tapi hakikatnya, sangat banyak kerja kena buat kat situ


semalam aku dah berazam
if camni diorang layan 
i'll played the same game
markah kecil, kerja buat perlahan-lahan


month-end ni aku cuti
officer aku pun cuti
lantaklah biar diorang buat kerja 
kat dept yang bukan kerja tu
last xmas diorang dah kecoh
sebab aku n officer cuti sama2
tu baru sehari
tengoklah camna if aku cuti 4 hari!


selama ni diorang senang je
sebab dept yang takda orang nak
sebab kerja tak di iktiraf sebagai kerja
aku yang buat,
susah senang aku yang handle bersama officer aku


Yeah!! yeah!!






zzzyy



Sunday, May 13, 2012

hari hari busy

weekend yang agak busy
kan aku khamis dan jumaat cuti
tambah 2 hari during weekend
jadinya 4 hari
ingatkan cuti2 ni relax
tapi lagi busy dari hari bekerja

jumaat, 
adik yang kat offshore about more than 3 mths balik
semua excited, sebab dia kan singgah seharian kat Dubai
so memacam lah pesanan penaja
dan bila dia balik semua excited nak tengok apa dia beli
which ending, dia takda beli apa sangat pun
sebab.... rambang mata tengok barang2
which agak mahal, tapi variety
beli iphone 4S tuk diri sendiri saja

aku dan SIL dapat perfume, macam biasa
pesanan tiap kali adik yang kerja jauh balik
adik sampai dalam 11.30 malam
so malam tu excited lah diorang bercerita
mak dan adik tidur kul 5 pagi
ava lak tidur kul 2 pagi
aku...emm awal sikit lah dari diorang

sabtunya pula, my favourite aktiviti
shopping!!!!!!
sebenar takda apa sangat pun
temankan SIL beli handphone
adik belikan handphone tuk adik yang sorang lagi
birthday present

aku dan lelain jejalan saja
makan kat KFC
shopping groceries
pampers dan susu ava
dan yang bestnya, adik sponsor!!!! :D
groceries tu aku paling suka...
aku ambik saja.. apa yang perlu saja lah
takda lah main ambik yang tak penting 
semua keperluan dapur
yang seronoknya, semua boleh dapat :)

malam nya makan kat tanjong lobang
sempena birthday adik dan motherday
aku makan sangat banyak!!!!



hanya ni saja gambar yang aku ada
tu pun aku ambik dari FB SIL
tak sempat tangkap gambar
busy makan cepat2
bertukar2 jaga ava yang dok nak bermain saja

oh ya... satu lagi yang menghappykan aku
aku dapat monitor PC!!!
lama dah rosak dan semalam adik n SIL belikan baru
sangat suka!!! 
aku ciom2 adik n SIL
dah lama aku tak on PC sendiri
dan officially ni n3 yang pertama
direct dari PC aku sejak monitor rosak 3 4 bulan yang lalu

sebenar dua tiga hari ni agak busy juga
sebab melawat atuk/mentua adik mak
yang sedang sakit tenat di rumah uncle
mostly persediaan dah ready
dah lebih 10 hari dia terlantar
tak makan tak minum

ni pun sekejap lagi nak pergi melawat
tunggu adik dan bangun tidur
dan sedia semua
lepas tu malam sikit
aku nak tengok wayang
layan minda sebelum kerja esok





zzzyy

Friday, May 11, 2012

beberapa hari tak update
kemalasan plus kesibukan yang tak seberapa
semalam dan hari ni aku cuti

semalam hantar si ava tu pergi klinik
2 suntikan sekali dia kena!
heh menangis tapi tak kuat sangatuu
sungguh unexpected
ingatkan penuh clinic tu dengan suara dia
mana lak tau sekejap je dia menangis
tapi muka comot dek airmata
kali ni menangis kesakitan

if menangis sakit hati or merajuk
hah tu yang suara dia sangat nyaring
seluruh taman ni boleh dengar kot :)

hari ini
setelah sekian lama
i boleh enjoy bangun tidur lambat
eh sambung tidur actually
sebab around 8 camtu aku dah dibangunkan ava
dia ajak pergi bilik makan
cari makanan or junk food
lepas tu dia baring2
tengok kartun sambil main selimut dia
dan cium2 nenek sambil bangunkan nenek
seterusnya....................
aku taktau...............






zzzyy

Bu'ruk

Bu'ruk

=

Malas

=

Lazy






zzzyy

Tuesday, May 8, 2012

semalam call JPN
nak tanya mykid Ava dah sampai ke belum
aku buat dia hujung Dec 2011
diorang suruh tunggu 2 bulan

after 2 bulan aku call tanya dah sampai ke belum
diberitahu bahawa aku kena register dlm their system dulu
then baru boleh keluarkan mykid
aku persoalkan kenapa dulu masa buat 
takda pun diberitahu

yang jawab tepon tu kata
dia tolong aku registerkan
tak perlu aku datang JPN
then sebulan kemudian baru datang ambik mykid
fine..

sebulan berlalu.... aku tak tany
bagi peluang
sebulan lagi berlalu... masih watde
bagi peluang lagi
semalam, setelah 3 bulan aku call tanya
diberitahu lagi
aku harus register dalam their system
WTH!!!!!!!!!

kan hari tu dah kata diorang akan tolong registerkan
apa lagi masalahnya
tak siap2 lagi ke meregister dalam their system tu

aku dah naik angin

aku: brapa lama nak tunggu lagi?

lady: errkk.... erkk...

aku: usually this kind of situation, brapa lama kena tunggu

lady: tu terpulang dengan HQ kat Kuching

aku: that's i dont care!  dulu aku dah disuruh tunggu 2
bulan then tunggu lagi tuk register another month
dah sebulan aku bagi lagi peluang extra 2 bulan
masih juga nothing happen. brapa lama kena buat??
give me exactly masa kena tunggu.... (kepala dah nak 
keluar api, suara dah bergegar, sangat marah)

lady: 2 bulan
aku: ok! sapa nama awak?
lady: noni....
aku: noni binti apa?
lady: johor
aku: spell it for me!
lady: N.O.N.I binti J.O.H.O.R
aku: bagus!! in another 2 month aku cari kamu!!

then dia minta number tipon aku
aku bagi

and pagi tadi masa parking 
ada miscall
tengok no local
wonder sapa ya?
the call lagi

lady: puan bla bla bla..
aku: ya... saya
lady: registration dah buat dan sekarang semua
dah dalam system. another 2 bulan lagi boleh 
datang ambik mykid.

aku: ok terima kasih.oh noni kan?
terima kasih noni!

hah!! boleh pun buat cepat
yang berbulan2 aku tunggu tu
diorang tak buat2, kenapa hah??
orang pejabat government ni
nak kena maki hamun dulu baru buat kerja
baru ada sense of urgency
if tak, semua lenggang2 kangkung saja
mentang2 orang awam takda pilihan lain
sesuka saja

ni pun belum tentu next 2 bulan 
aku akan mendapat mykid ava
malas aku nak mengharap
mungkin perlu bagi extra another month
or mungkin perlu maki hamun lagi
which kali ni mungkin perlu berdepan live
tunggu cerita selanjutnya....


zzzyy